site.btaБългария официално е новият член на Международнатa асоциация за млади готвачи, съобщиха от Министерството на туризма

България официално е новият член на Международнатa асоциация за млади готвачи, съобщиха от Министерството на туризма
България официално е новият член на Международнатa асоциация за млади готвачи, съобщиха от Министерството на туризма
снимка: Министерство на туризма

България официално е новият член на Международнатa асоциация за млади готвачи JRE (Jeune Restaurateurs). Владислав Пенов (ресторант Космос), Филип Захариев (Къща за гости Онá) и Веселин Калев (ресторант aEstivum) бяха официално обявени от президента на JRE – Даниел Леман, като първите български членове на Mеждународната асоциация за млади готвачи. Това съобщиха от Министерството на туризма.

"Присъединяването ни е голяма стъпка напред, както и сериозна отговорност. България има какво да покаже от гледна точка на продукти, рецепти и кулинарно наследство и ние сме сигурни, че благодарение на JRE ще успеем да популяризираме наследството, което притежаваме", допълни Владислав Пенов, цитиран от пресцентъра на ведомството. В контекста на кулинарната тема тримата български шеф готвачи показаха свой прочит на традиционни български ястия, разгръщайки познати вкусове по необикновен начин.  

Министър Динкова подкрепи инициативата, като подчерта, че това е чудесна възможност за развитието на страната ни на сцената на кулинарния туризъм.

"Добавяме България на картата на JRE – за нас е удоволствие. Всички имаме една обща цел и днес повече отвсякога сме отворени към новото. Вярвам, че предстоят изключителни възможности и в бъдеще ще можем да се учим един от друг", каза Даниел Леман, президент на JRE-Jeunes Restaurateurs.

По-късно днес Леман ще бъде изслушан в парламентарната Комисия по туризъм.

/ВЙ/

news.modal.header

news.modal.text

Към 12:56 на 23.11.2024 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация