site.btaАвстралийците Танаси Кокинакис и Макс Пърсел продължават във втория кръг на турнира по тенис в Лос Кабос

Австралийците Танаси Кокинакис и Макс Пърсел продължават във втория кръг на турнира по тенис в Лос Кабос
Австралийците Танаси Кокинакис и Макс Пърсел продължават във втория кръг на турнира по тенис в Лос Кабос
снимка: AP Photo/Louise Delmotte

Австралиецът Танаси Кокинакис преодоля първия кръг на турнира по тенис в Лос Кабос (Мексико), който с награден фонд 915 хиляди долара. Кокинакис, който стартира сезон 2024 отчайващо слабо, се справи в три сета с Джак Дрейпър (Великобритания) – 4:6, 7:6 (7:5), 6:2.

След като падна още в първия кръг във Флорида миналата седмица и има само три победи в седем мача до днес, от които два бяха в квалификациите в Делри Бийч.

Днес стартира слабо в срещата, допускайки пробив в първия сет, за да отстъпи с 4:6. Във втория сет и двамата бяха неуверени в началния си удар, пробиха подаванията си по три пъти всеки, за да се стигне до тайбрек, който беше взет от австралиеца. В третия вече началният удар на 27-годишния Кокинакис работеше много по-добре и реално не остави много шансове на Дрейпър.

Следващият му съперник ще бъде отново британец – Дан Еванс, който отстрани с 6:2, 6:4 номер 5 в схемата на турнира Роман Сафиулин (Русия).

Номер 7 в схемата на турнира Макс Пърсел (Австралия) също отива във втория кръг след успех над Матео Арналди (Италия) в три сета – 6:4, 4:6, 6:4. Австралиецът направи повече уинъри, но пък допусна повече непредизвикани грешки и въпреки това, отива едно стъпало напред. Там той ще спори с победителя от мача Доминик Кьопфер (Германия) – Нуно Боржеш (Португалия).

Американският тийнейджър Алекс Микелсен (САЩ) отстрани Констант Лестиен (Франция) с 6:3, 7:6 (3) и във втория кръг ще играе с номер 9 в ранглистата Алекс де Минор (Австралия). Във втория кръг преминава Александър Ковачевич (САЩ), който се справи със сънародника си Брандън Холт с 6:1, 6:4.

/АВ/

news.modal.header

news.modal.text

Към 03:40 на 25.11.2024 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация