site.btaКомисията по здравеопазване в парламента гласува създаването на работна група, която до месец да прецизира текстовете на Националната здравна стратегия

Комисията по здравеопазване в парламента гласува създаването на работна група, която до месец да прецизира текстовете на Националната здравна стратегия
Комисията по здравеопазване в парламента гласува създаването на работна група, която до месец да прецизира текстовете на Националната здравна стратегия
Снимка: Десислава Пеева, БТА

Комисията по здравеопазване в Народното събрание гласува създаването на работна група, която до един месец да прецизира текстовете на Националната здравна стратегия 2030 и да предложи кои от тях да бъдат променени. За създаването на работната група гласуваха 13 от членовете на здравната комисия, а двама се въздържаха. Представителите на парламентарните групи на „Възраждане“, на „Има такъв народ“ и на БСП обявиха, че няма да участват в работната група, като от ИТН и от БСП посочиха, че вероятно ще участват със становища. Председател на работната група е д-р Александър Симидчиев.

В работната група, освен депутати, ще участват и представители на Министерството на здравеопазването, на Министерството на финансите, на Министерството на образованието и науката, на експертните съвети по различните медицински специалности и др.

Създаването на работната група е по предложение на председателя на комисията проф. Костадин Ангелов, който миналата седмица призова заинтересованите страни, гражданите и всички, които искат, да направят предложенията си на електронната поща на здравната комисия. Ресурсът, предвиден в проекта на документа за периода 2024 – 2030 г., е над 100 млрд лева.

/МК/

В допълнение

Избиране на снимки

Моля потвърдете избраните снимки. Това действие не е свързано с плащане. Ако продължите, избраните снимки ще бъдат извадени от баланса на вашите активни абонаментни пакети.

Изтегляне на снимки

Моля потвърдете изтеглянето на избраните снимката/ите

news.modal.header

news.modal.text

Към 06:41 на 24.11.2024 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация