site.btaЛюис Хамилтън заяви, че се е чувствал "странно и сюрреалистично" при представянето на новия болид на Мерцедес за предстоящия сезон

Люис Хамилтън заяви, че се е чувствал "странно и сюрреалистично" при представянето на новия болид на Мерцедес за предстоящия сезон
Люис Хамилтън заяви, че се е чувствал "странно и сюрреалистично" при представянето на новия болид на Мерцедес за предстоящия сезон
снимка: AP Photo/Michel Euler

Седемкратният световен шампион във Формула 1 Люис Хамилтън заяви, че се е чувствал „сюрреалистично“ да участва в последното представяне на автомобили в Мерцедес в сряда. Хамилтън напуска този отбор и вече ще кара за състава на Ферари от началото на сезон 2025.

Говорейки за първи път пред медиите, след като стана ясно за сензационното му преминаване в Скудерията, той каза как последните седмици за него са „били наистина емоционални и е много сюрреалистично да е тук“. Той пристигна в Мерцедес през 2013-а година от Макларън и за този период спечели шест от седемте си титли.

Люис Хамилтън подписа удължаване на договора с Мерцедес миналия август, но целият спортен свят с изненада прие решението на 39-годишния британец да обяви преместване във Ферари от 2025-а.

"Фокусът в момента, през цялата зимна подготовка е да върнем отбора там, където беше преди. Имахме наистина трудни години, които наистина ни свалиха надолу. Помогнаха ни да се преструктурираме и да тръгнем отново нагоре", каза Хамилтън, който получи само три въпроса от модератора на Мерцедес по време на презентацията.

"Дойдох тук през 2013-а, така че съм 11 години с отбора и сега започвам 12-та. Такава привилегия е да работиш с тези хора, когато виждаш работата, която вършат през зимата и ставаш свидетел как се събира болида в началото на годината и това е най-вълнуващата част от сезона", допълни още той.

Хамилтън е без победа в последните две години, а сега със съотборника му Джордж Ръсел ще се опитат да променят тази тенденция.

/АВ/

news.modal.header

news.modal.text

Към 04:34 на 25.11.2024 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация