site.btaЕдмонд Назарян се класира за полуфиналите в категория до 63 килограма на Европейското първенство по борба в Букурещ

Едмонд Назарян се класира за полуфиналите в категория до 63 килограма на Европейското първенство по борба в Букурещ
Едмонд Назарян се класира за полуфиналите в категория до 63 килограма на Европейското първенство по борба в Букурещ
снимка: БТА архив

Едмонд Назарян се класира за полуфиналите на Европейското първенство по борба класически стил в румънската столица Букурещ.

Миналогодишният шампион от по-долната категория постигна три победи до момента в категория до 63 кг, а на четвъртфиналите срази и най-сериозния си съперник Лери Абуладзе (Грузия), номер 1 в света от 2023-а, с 3:0. Преди това световният вицешапион постигна две бързи победи - над Иван Лизатович (Хърватия) с 9:0 за 1:04 минута и над беларусина Ярослав Кардаш с 10:0 за 2:04 минути.

За място на финала по-късно днес Назарян ще излезе срещу украинеца Олександър Хрушин, трети на шампионата на Европа през 2022-а. Полуфиналите са от 18:00 часа.

Другите българи днес загубиха, но запазват шансове да продължат битка за бронзовите отличия. Стоян Кубатов записа две победи при дебюта в новата за него категория до 77 кг. Първо той се наложи над чеха Олдрич Варга с 3:1, а след това и над Паулиус Галкинас (Литва) с 9:0 за 2:27 минути. На четвъртфиналите обаче българинът не успя срещу Янус Емре Башар (Турция), трети на Световно и Европейско първенство от 2023-а, като отстъпи с 0:4.

През миналата година Кубатов стана пети на шампионата на планетата в по-долната категория до 72 кг, която е и неолимпийска.

При 87-килограмовите Йоан Димитров направи достойна борба със настоящия световен шампион Али Дженгиз (Турция). Той дори поведе с 3:0, но опитният му съперник успя да обърне резултата и да спечели с 6:3.

При най-леките до 55 кг Стефан Георгиев загуби с туш от молдовеца Артьом Делеану в четвъртфиналите.

/ИК/

news.modal.header

news.modal.text

Към 04:09 на 23.11.2024 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация