site.btaРома привлече Томазо Балдандзи от Емполи и прати Андреа Белоти във Фиорентина

Рома привлече Томазо Балдандзи от Емполи и прати Андреа Белоти във Фиорентина
Рома привлече Томазо Балдандзи от Емполи и прати Андреа Белоти във Фиорентина
снимка: Marco Bucco/La Presse via AP

Последният ден от трансферния период в Италия беше доста спокоен за повечето от топ-клубовете в страната, като единствено Рома и Фиорентина попълниха своите състави. Традиционно италианските отбори правят "меркато в хотела" – всички се събират в два хотела в Милано и ръководителите се срещат по между си, за да реализират бързи сделки в последния момент.

Рома подписа Томазо Балдандзи от Емполи за предполагаеми 10 милиона евро плюс бонуси. Балдандзи, който ще навърши 21 години другия месец, е продукт на школата на Емполи, която е една от най-качествено работещите в последните години. Той беше част от младежкия национален отбор на Италия до 20 години, който завърши на 2-о място на Световното първенство през 2023-а.

"Да тренирам заедно с големи шампиони е шанс, който ще ми помогне да науча много и да се развия още повече. Нямам търпение да дойде понеделник, за да усетя атмосферата на моя нов домакински стадион. От моя страна гарантирам, че ще дам всичко най-добро, за да постигнем целите, които са поставени", заяви младото момче в специално изявление.

Балдандзи е второто ново попълнение на новия треньор на Рома Даниеле де Роси след бранителя Анджелино, който пристигна под наем от РБ Лайпциг във вторник. Де Роси – бивш капитан на отбора и една от двете клубни икони заедно с Франческо Тоти, пое отбора от Жозе Моуриньо.

Също така Рома изпрати под наем мощния нападател Андреа Белоти във Фиорентина като преотстъпен до края на сезона. Белоти пристигна в Рома през 2022-а година със свободен трансфер, но е вкарал едва 10 гола за 68 срещи. Любопитното е, че въпросните два клуба – римляните и виолетовите, са замесени в битката за 4-ото място в крайното класиране.

/АВ/

news.modal.header

news.modal.text

Към 07:34 на 25.11.2024 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация