site.btaНова трисетова победа прати Яник Синер на полуфиналите на Откритото първенство на Австралия

Нова трисетова победа прати Яник Синер на полуфиналите на Откритото първенство на Австралия
Нова трисетова победа прати Яник Синер на полуфиналите на Откритото първенство на Австралия
Яник Синер се класира за полуфиналите на Откритото първенство на Австралия / снимка: АП/Andy Wong

Италианецът Яник Синер се класира за първи път в кариерата си за полуфиналите на Откритото първенство на Австралия по тенис при мъжете.

Поставеният под номер 4 в схемата Синер надигра на четвъртфиналите руснака Андрей Рубльов с 6:4, 7:6(5), 6:3 след 2 часа и 41 минути игра. По този начин Синер си осигури среща с десеткратния шампион в Мелбърн Новак Джокович на полуфиналите.

Синер стигна до петата си поредна победа без загубен сет в турнира неочаквано лесно. Той реализира пробиви в началото на първия и на третия сет, които му позволиха да ги контролира напълно и да не даде шансове на Рубльов в тях.

Руснакът обаче имаше своите възможности във втория сет, в който пропусна четири възможности за пробив, а в тайбрека имаше преднина от 5:1 точки, но Синер обърна със серия от шест поредни до 7:5.

По този начин Рубльов продължава да търси първото си класиране за полуфинал в турнирите от Големия шлем. Руснакът има десет четвъртфинала и десет отпадания в тази фаза.

Предстоящият мач между Джокович и Синер се очертава като особено интересен, тъй като в края на миналата година двамата играха трима пъти в рамките на десетина дни, като италианецът спечели две от срещите. Общо обаче Джокович води серията помежду им с 4:2.

/ГК/

В допълнение

Избиране на снимки

Моля потвърдете избраните снимки. Това действие не е свързано с плащане. Ако продължите, избраните снимки ще бъдат извадени от баланса на вашите активни абонаментни пакети.

Изтегляне на снимки

Моля потвърдете изтеглянето на избраните снимката/ите

news.modal.header

news.modal.text

Към 12:49 на 25.11.2024 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация