site.btaВтори финал в рамките на седмица за Ема Наваро, ще спори за титлата в Хобарт с Елизе Мертенс (Белгия)

Втори финал в рамките на седмица за Ема Наваро, ще спори за титлата в Хобарт с Елизе Мертенс (Белгия)
Втори финал в рамките на седмица за Ема Наваро, ще спори за титлата в Хобарт с Елизе Мертенс (Белгия)
Снимка: AP Photo/Tertius Pickard

Серията от победи на представителката на Австралия Дария Савил приключи на полуфинала на турнира по тенис в Хобарт, след като беше победена в епичен мач от Елизе Мертенс (Белгия).

Мертенс, която е водачка в основната схема, затвърди мнението, че е фаворит и ще се опита да направи пробив и на предстоящото Открито първенство на Австралия, след като се измъкна от няколко ситуации и взе успеха над Савил с 6:4, 4:6, 7:5.

Въпреки че е номер 195 в световната ранглиста и влязла с уайлд-карт, Савил изхвърли три състезателки от топ 50 по пътя си до полуфинала, включително шампионката от Мелбърн Парк 2020 София Кенин (САЩ) и китайката Чжу Лин. Савил на тазгодишното издание на Откритото първенство на Австралия ще започне с полякинята Магдалена Френч.

Макар и разликата в ранкинга да бе шокираща, Савил се опита дa се протовипостави максимално на Мертенс. И двете спечелиха по 37 точки в първия сет и завършиха на 100 спечелени точки за мача. Савил загуби пробив в началото на решаващия сет, но успя да изравни до 3:3, преди да изпусне подаването си в предпоследния гейм.

Играещата като номер 2 в схемата Емма Наваро, която вчера отстрани Виктория Томова, стигна до финала. Тя се справи за час и 20 минути с китайската квалификантка Юе Юан за час и 20 минути с 6:4, 6:3.

Това е втори пореден финал в рамките на няколко дни за постоянно израстващата Ема Наваро, след като миналата неделя нейната сънародничка Коко Гоф я отказа от успеха в Оукланд. Сега младата американка ще се опита отново срещу ветеран на пистата като Мертенс, на която й трябваха 3 часа игра, за да победи Савил на полуфинала.

 

/АВ/

news.modal.header

news.modal.text

Към 13:40 на 25.11.2024 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация