site.btaДжак Дрейпър отстрани Томи Пол на турнира по тенис в Аделаида, Корда, Бублик и Лехечка са другите полуфиналисти

Джак Дрейпър отстрани Томи Пол на турнира по тенис в Аделаида, Корда, Бублик и Лехечка са другите полуфиналисти
Джак Дрейпър отстрани Томи Пол на турнира по тенис в Аделаида, Корда, Бублик и Лехечка са другите полуфиналисти
снимка: AP Photo/Manu Fernandez

Британецът Джак Дрейпър се класира за полуфинал на турнира по тенис в Аделаида, след като с впечатляващо представяне елиминира водача в основната схема Томи Пол (САЩ) с 6:1, 6:4. Дрейпър буквално помете американеца в първия сет, когато за 28 минути три пъти проби подаването му и дръпна с 6:1.

През втората част отново Дрейпър контролираше събитията на корта, като само веднъж се наложи да спаси точка за пробив. Пол поведе с 40:30 при 2:2 и подаване на британеца, но не успя да реализира шанса си. В същото време Дрейпър изчака своя момент в края на частта и я взе с 6:4.

"Мисля, че се връщам като много по-добър играч, каза победителят, който лекуваше до скоро травма в рамото. Не би трябвало да говоря много, тъй като е началото на сезона. Но Томи Пол е страхотен атлет, няма съмнение, че е от най-трудните играчи за побеждаване. И именно това ми дава самочувствие да вярвам, че съм в правилната посока, каза Джак Дрейпър след мача. Дрейпър до момента не е печелил турнир от АТР и това допълнително го мотивира в подгряващия турнир преди Откритото първенство на Австралия.

Неговият следващ съперник в предпоследния етап преди финала е Александър Бублик от Казахстан, който отстрани Лоренцо Музети (Италия) с 6:3, 6:7 (4:7), 7:5. В другата полуфинална среща излизат номер 3 Себастиан Корда (САЩ) и Иржи Лехечка (Чехия). Корда отстрани Крис О’Конъл (Австралия) с 6:4, 6:4, като се нуждаеше от 90 минути и по един брейк във всеки сет, за да премине напред от четвъртфиналите. А също в два сета Лехечка отнесе Николас Хари (Чили) с 6:4, 7:5.

/АВ/

news.modal.header

news.modal.text

Към 23:05 на 25.07.2024 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация