Преди началото на ски сезона

site.btaВъжените линии и асансьорите в зимните курорти са годни за безопасна експлоатация, сочат резултати от проверка на ДАМТН

Въжените линии и асансьорите в зимните курорти са годни за безопасна експлоатация, сочат резултати от проверка на ДАМТН
Въжените линии и асансьорите в зимните курорти са годни за безопасна експлоатация, сочат резултати от проверка на ДАМТН
Снимка: Цветомир Цветков/БТА, архив

Инспектори на Главна дирекция "Инспекция за държавен технически надзор" при Държавната агенция за метрологичен и технически надзор (ДАМТН) извършиха проверки на 36 броя пътнически въжени линии и 216 броя асансьори, монтирани на територията на к.к. "Боровец", Витоша, к.к. "Пампорово", Чепеларе, Сливен, Сопот, Банско, Благоевград - местността Картала, Сапарева баня, Добринище и Разлог - местността Бетоловото, съобщиха от агенцията.

В хода на проверките е установено, че пет въжени линии на територията на Витоша, Сливен и Сопот са били в ремонт и профилактика затова, преди да бъдат пуснати в експлоатация, ще им бъде направен преглед за установяване на техническото им състояние.

При проверките е констатирано, че асансьорите и въжените линии са годни за безопасна експлоатация.

Ски сезонът в големите зимни курорти ще бъде открит на 15 и 16 декември, показва справка на БТА, оповестена вчера.

По-рано днес, министърът на туризма Зарица Динкова, която участва в откриването на ски сезона в Пампорово и отбелязването на 90-годишния юбилей на курортния комплекс, заяви, че се очаква силен зимен сезон и допълни, че природните условия и записванията показват добри перспективи. 

В курортния комплекс "Боровец" също днес официално бе даден старт на зимния сезон. От курорта са готови за сезона, а основен приоритет е подготовката на пистите, каза Мария Шейнова, маркетинг мениджър "Бороспорт".

Началото на новия зимен туристически сезон в Банско ще е на 16 декември, сочат данни от справката на БТА.

/СС/

news.modal.header

news.modal.text

Към 21:35 на 23.11.2024 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация