site.btaТракийският университет в Стара Загора подписа меморандум за сътрудничество с най-старото ветеринарно учебно заведение в света

Тракийският университет в Стара Загора подписа меморандум за сътрудничество с най-старото ветеринарно учебно заведение в света
Тракийският университет в Стара Загора подписа меморандум за сътрудничество с най-старото ветеринарно учебно заведение в света
Снимка: Тракийски университет

Тракийският университет в Стара Загора и най-старото ветеринарно учебно заведение в света са подписали меморандум за сътрудничество. Това съобщават на официалния сайт на старозагорското висше учебно заведение. Подписи под документа са положили ректорът на Тракийския университет доц. Добри Ярков и Стефан Вакселер, началник на кабинета на генералния директор на "ВетАгро Суп", Франция.

„ВетАгро Суп” е наследник на създаденото във френския град Лион през 1762 г. от Клод Буржела първо в света ветеринарно учебно заведение. Впоследствие то се обединява с аграрен институт под обща структура „ВетАгро Суп”, намиращ се до френският град Лион, посочиха от Тракийски университет.

Двете институции са се споразумели за сътрудничество в рамките на съвместни изследователски проекти, обмен на студенти и академичен персонал, създаване на мрежи за устойчиво сътрудничество между университетите, взаимна подкрепа за подготовката на семинари, конференции и работни групи и обмен на академични и научни публикации, документи и друга информация.

На посещение в Стара Загора са били още Каролин Пруикак- заместник-декан, директор Обучение и  Седрик Колмар – директор Партньорства, Международни и европейски въпроси. Те са имали възможността да се запознаят отблизо с дейността на Тракийския университет.

Това е пореден меморандум, които старозагорското висше училище с чуждестранни университети. Както БТА писа, през октомври Тракийският университет договори сътрудничество с редица монголски учебни заведения.

/АКМ/

news.modal.header

news.modal.text

Към 23:24 на 23.07.2024 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация