site.bta Университетът по хранителни технологии получи най-високата си институционална акредитация досега

 Университетът по хранителни технологии получи най-високата си институционална акредитация досега
 Университетът по хранителни технологии получи най-високата си институционална акредитация досега
Снимка: Дима Шопова/БТА

Най-високата си институционална акредитация досега получи Университетът по хранителни технологии (УХТ) в Пловдив. Националната агенция за оценяване и акредитация (НАОА) за първи път даде на висшето училище оценка 9,33 за следващите шест години, съобщиха от висшето училище.

"Това е признание за всички преподаватели, служители и студенти и е комплексен показател за развитието на университета. Оценката позиционира университета сред лидерите в направление технически науки", каза доц. Христо Спасов, зам.-ректор по учебна дейност и академичен състав.

Той посочи, че интересен елемент от оценката е последващата акредитация на средата за дистанционно обучение. Експертната група е оценила високо постиженията от последните години, което дава възможност в бъдеще да бъдат разкрити нови специалности в дистанционна форма на обучение. 

От НАОА са направени три препоръки за развитие на университета, свързани с активизиране участието на студенти и докторанти в научно-изследователски проекти, практическото обучение на студентите и увеличаване броя на проектите, по които работи УХТ.

Необходимо е да преосмислим част от съществуващите специалности, като увеличим дела на практическото обучение и даване на по-широк профил на подготовката, смята доц. Спасов. Зам.-ректорът посочи, че в това отношение УХТ има добри примери на специалност „Технология на виното и пивото“, на специалностите от направление „Туризъм“, където практиката се провежда в реална производствена среда. Сега е моментът да включим нашите производствени бази по хляб, месни и млечни продукти по-активно в обучението на студентите, допълни той. 

/ХТ/

news.modal.header

news.modal.text

Към 08:15 на 23.07.2024 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация