site.btaСофийският университет ще е домакин на Седмицата на алианса "Трансформация за Европа"

Софийският университет ще е домакин на Седмицата на алианса "Трансформация за Европа"
Софийският университет ще е домакин на Седмицата на алианса "Трансформация за Европа"
Снимка: Софийски универститет "Св. Климент Охридски"

Софийският университет "Св. Климент Охридски" от 26 септември ще е домакин на Седмицата на алианса "Трансформация за Европа", на която представители на партньорските университети ще дискутират въпроси на докторантското обучение и съвместните докторски програми, както и за предизвикателствата пред висшето образование. Това съобщи пресцентърът на висшето училище.

Ще има и съвместни докторантски курсове, а студенти по изобразително изкуство от Софийския университет и от Университета на Силезия (Полша) ще работят в рамките на пленера "Памет и архитектура".

Алиансът "Трансформация за Европа" (Transform4Europe - T4EU): Европейският университет за предприемачи на знанието; "Еразъм+" Европейски университети - EPP-EUR-UNIV-2020) се състои от седем университета от различни региони в Европа. В него първоначално са включени Университетът Саарланд (Германия), Университетът на Аликанте (Испания), Естонската академия на изкуствата (Естония), Университетът на Силезия в Катовице (Полша), Софийският университет "Св. Климент Охридски" (България), Университетът в Триест (Италия) и Университетът Витаутас Магнус (Литва). От тази година към него се присъединяват нови партньори - университетите "Приморска" (Словения), "Жан Моне" (Франция) и "Католика" (Португалия).

Партньорите от T4EU са си поставили амбициозната цел да изградят нов тип транснационално междууниверситетско сътрудничество. Научните и образователни дейности на алианса са насочени към три изследователски области: цифрова трансформация и интелигентни региони; трансформация на околната среда и устойчивост; обществена трансформация, изграждане на общност и включване.

/ТС/

news.modal.header

news.modal.text

Към 15:24 на 23.07.2024 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация