site.bta"85-90 процента от играчите в Берое са чужденци, логично е да играят чужденци", обясни новият наставник Хосе Луис Ачиари

"85-90 процента от играчите в Берое са чужденци, логично е да играят чужденци", обясни новият наставник Хосе Луис Ачиари
"85-90 процента от играчите в Берое са чужденци, логично е да играят чужденци", обясни новият наставник Хосе Луис Ачиари
снимка: Пресслужба Берое

Новият старши треньор на Берое (Стара Загора) Хосе Луис Ачиари дебютира с поражение на поста – 0:1 при гостуването на Ботев (Враца) в 10-ия кръг на елитната efbet Лига. Аржентинският специалист, работил основно в испанските втора и трета лига, замени на поста сънародника си Густаво Аргаоласа, но това не промени треакторията на отбора. Беройци претърпяха четвърта поредна загуба и в тези срещи не са вкарали нито един гол.

"През първото полувреме контролирахме добре мача. Имахме няколко голови положения и се стараехме да продължим по същия начин. Преди почивката трябваше да отбележим един гол поне, защото имахме възможности за това. След като ни вкараха те, започнахме да играем еднообразно и бяхме предвидими. Получихме гол в момент, в който не бяхме добре концентрирани и това ни костваше много", заяви 44-годишният Ачиари.

На въпрос защо при 11 титуляри и 5 появили се като резерви играчи всички те са чужденци, аржентинският наставник обясни: "Аз пристигнах преди четири дни в този отбор. Групата е вече попълнена, пазарът е затворен и 85-90 процента от регистрираните футболисти са чужденци. Затова и ще има повече чужденци, отколкото местни. Както казах, пристигнах преди четири дни и смятам, че това бяха футболистите, които трябваше да играят. Но който покаже качества, той ще играе – не зависи от националност или от годините му. Ще играят тези, които имат качества и тези, които се представят добре на тренировките. Но когато има такъв брой чужденци, най-логично е да играят повече чужденци".

/АВ/

news.modal.header

news.modal.text

Към 12:26 на 24.07.2024 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация