site.btaЛаура Зигемунд се класира за финала на тенис турнира във Варшава, мрак прекъсна полуфинала между Ига Швьонтек и Янина Викмайер

Лаура Зигемунд се класира за финала на тенис турнира във Варшава, мрак прекъсна полуфинала между Ига Швьонтек и Янина Викмайер
Лаура Зигемунд се класира за финала на тенис турнира във Варшава, мрак прекъсна полуфинала между Ига Швьонтек и Янина Викмайер
Лаура Зигемунд е първата финалистка на турнира във Варшава / снимка: АП

Германката Лаура Зигемунд е първата финалистка на турнира по тенис на твърда настилка във Варшава с награден фонд от 259 303 щатски долара.

В рамките на днешния ден тя записа две победи. Първо Зигемунд надигра италианката Лукреция Стефанини със 7:6(5), 5:7, 6:3 в четвъртфиналите, а след това в полуфиналите се наложи над сънародничката си Татяна Мария с 5:7, 6:3, 6:4.

Мачът с Мария продължи 2 часа и 55 минути, а този със Стефанини, който бе с половин час по-дълъг, което направи прекараното общо време от Зигемунд на корта над шест часа.

Непоставената германка обаче все още не знае името на съперничката си във финала, тъй като вторият полуфинал между водачката в схемата Ига Швьонтек и беглийката Янина Викмайер бе прекратен във втория сет при 6:1, 5:5 в полза на полякината заради настъпилия мрак.

Швьонтек водеше с 5:2 гейма във втория сет с два пробива, пропусна два мачбола и някак допусна Викмайер да изравни геймовете и да си остави шансове за доиграването в неделя.

По-рано през деня водачката в световната ранглиста Швьонтек спечели с 6:1, 6:4 срещу чехкинята Линда Носкова в четвъртфиналите, докато в друг мач от тази фаза Викмайер се наложи над британката Хедър Уотсън с 6:4, 6:3.

 

/ГК/

В допълнение

Избиране на снимки

Моля потвърдете избраните снимки. Това действие не е свързано с плащане. Ако продължите, избраните снимки ще бъдат извадени от баланса на вашите активни абонаментни пакети.

Изтегляне на снимки

Моля потвърдете изтеглянето на избраните снимката/ите

news.modal.header

news.modal.text

Към 05:23 на 26.07.2024 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация