site.btaКаспер Рууд и Андрей Рубльов продължават във втория кръг на турнира по тенис в Хамбург

Каспер Рууд и Андрей Рубльов продължават във втория кръг на турнира по тенис в Хамбург
Каспер Рууд и Андрей Рубльов продължават във втория кръг на турнира по тенис в Хамбург

Водачът в основната схема на турнира по тенис в Хамбург – Каспер Рууд (Норвегия) показа, че бързо си връща самочувствието след поражението на финала на турнира Бостад. Днес той се класира за втория кръг на турнира в северния германски град след победа над Себастиан Баес (Аржентина) с 6:3, 1:6, 6:3.

Скандинавецът, който играе своя четвърти турнир на клей от веригата ATP 500, спечели 46 процента от първия сервис на Баес, и затвори мача за час и 58 минути. Това е 21-а победа за Рууд на клей.

"Беше наистина трудно. Себастиан Баес е страхотен боец, който никога не се отказва. И направи огромни стъпки в последните години. Да се справиш с него, е тежко предизвикателство и няма съмнение, че три сета е нормалният ход на една среща", заяви Каспер Рууд след победата.

Следващият му съперник ще бъде Кристиян Гарин от Чили. Номер 2 в схемата на турнира Андрей Рубльов (Русе) също отива във втория кръг, след като успя да прояви характер и да се върне от един сет изоставане. Рубльов спаси три мач-пойнта, за да триумфира над испанеца Бернабе Сапате Мирайес с 5:7, 6:1, 7:6 (9:7).

Руснакът стартира бавно и слабо, но намери най-доброто си ниво дълбоко в третия сет, за да елиминира испанеца, който преследваше първата си победа в Топ 10 за сезона. Рубльов се съвзе от 4:6 в тайбрека на третия сет и спаси трети мач-бол при 6:7 с блестящ уинър от форхенд. 25-годишният играч вдигна ръце нагоре, след като спечели двучасовия и 53-минутен трилър от първия кръг сякаш печели финал в Големия шлем.

Ласло Джере (Сърбия) преодоля Гуидо Пея (Аржентина) с 6:2, 3:6, 6:3, а младата френска надежда Люка ван Аше елиминира опитния и номер 7 в схемата Алехандро Давидович Фокина (Испания) с 4:6, 7:6 (5), 6:4.

/АВ/

news.modal.header

news.modal.text

Към 02:12 на 24.07.2024 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация