site.btaВладимир Зографски с по-слаби резултати във втората официална тренировка на голямата шанца на Олимпиадата в Пекин

OO 14:07:31 10-02-2022
IK1404OO.034
Пекин 2022 - Владимир Зографски

Владимир Зографски с по-слаби резултати
във втората официална тренировка
на голямата шанца на Олимпиадата в Пекин


Чжанцзякоу, 10 февруари (спец. кор. на БТА Димитър Вельов).
Българинът Владимир Зографски се показа по-слаби резултати във втората официална тренировка преди състезанието по ски скок на голямата шанца на Олимпиадата в Пекин.
Единствено в първия си опит днес Зографски беше над изчислителната линия от 125.0 метра. В нея той се нареди 26-и със 125.5 метра и 56.0 точки.
В следващите два скока българинът се представи доста по-колебливо - 37-о място във втория с 47.9 точки от 114.0 метра и 35-о в третия с 51.6 точки след 114.5 метра.
Зографски се представи доста по-добре във вчерашните проби, в които направи два опита над изчислителната линия, като най-дългият от тях беше 128.5 метра.
Точкуването на скоковете в официалните тренировки става на база постигнат метраж с компенсация за вятър и за стартова позиция, но без оценки за стил.
Българинът се класира 22-и в олимпийската надпревара на малката шанца в края на миналата седмица.
Най-добър в първия тренировъчен скок за деня беше световният шампион Щефан Крафт (Австрия) с 81.3 точки и 129.0 метра.
Във втория и в третия опит най-добри резултати даде Мариус Линдвик (Норвегия) - съответно с 81.3 точки от 134.0 метра и с 81.1 точки от 134.5 метра.
Крафт беше втори със 76.0 точки във втората проба със 133.0 метра, след което реши да пропусне третия и последен скок за деня.
Олимпийският шампион на малката шанца от неделя Рьою Кобаяши (Япония) и неговият подгласник в неделя Мануел Фетнер (Австрия) не участваха в днешните квалификации.
Квалификацията на голямата шанца е утре в 19:00 часа (13:00 часа българско време), а ден по-късно също в 19:00 часа стартира основното състезание.

(ДВ)
/ИК/



news.modal.header

news.modal.text

Към 09:56 на 22.11.2024 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация