site.btaИзраел отваря границите си за индивидуални туристи на фона на смекчаването на пандемичните правила

SK 12:30:01 01-11-2021
ES1227SK.015
Израел - туризъм

Израел отваря границите си за индивидуални туристи
на фона на смекчаването на пандемичните правила


Тел Авив, 1 ноември /БТА/
Туристи, които пътуват индивидуално, могат от днес отново да се отправят към Израел, но само със съответните документи за Ковид-19, предаде ДПА.
С отварянето на страната след година и половина пандемични ограничения желаещите да я посетят трябва да докажат, че или са се възстановили от Ковид-19, или са ваксинирани срещу коронавируса.
Сред признаваните ваксини са тези на АстраЗенека (AstraZeneca), Модерна (Moderna), Джонсън енд Джонсън (Johnson & Johnson), Пфайзер/Бионтех (Pfizer/BioNTech), Синофарм (Sinopharm), Синовак (Sinovac), както и ваксината на Индийския серумен институт. Ваксинирането трябва да е било осъществено поне 14 дни по-рано, за да бъде разрешено влизането в страната.
Всеки, който иска да напусне Израел, пък трябва да е сигурен, че последната му доза ваксина е поставена не повече от 180 дни по-рано. Ако случаят не е такъв, преди пътуването ще се изисква поставяне на бустерна доза.
Тези, които са се възстановили след боледуване от коронавирус, могат да влязат в страната, ако са получили поне една доза от ваксина, призната от Световната здравна организация. Те също така трябва да са дали отрицателен тест за вируса поне 11 дни преди пристигането си.
Промяната е актуализация на действащите правила. Досега бе позволено влизането в Израел на туристически групи, ако те спазват насоките на здравните власти.
Това е значително отваряне на страната, която се бе затворила за външния свят от началото на пандемията. Като цяло чуждестранните граждани можеха да влизат в страната само при уважителни причини.
От началото на септември се наблюдава спад на новозаразените в Израел. Здравното министерство съобщи вчера за 225 нови случая. /Галя Горнишка/
/ЕС/



news.modal.header

news.modal.text

Към 07:16 на 25.11.2024 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация