site.btaМеждународната кулинарна академия, създадена в Добрич, се мести в София
BOBSTH 14:42:30 09-01-2015
RM1443BO.033
Добрич - кулинарна академия - София
Международната кулинарна академия,
създадена в Добрич,
се мести в София
Добрич, 9 януари /Юлияна Христова, БТА/
Международната кулинарна академия, която отвори врати с
подкрепата на холандското правителство през 2008-а в Добрич, от
тази година се базира в София, съобщиха от училището за топ
готвачи и сладкари. От създаването й досега академията е обучила
близо 300 кулинарни специалисти от над 20 държави. Училището е
единственото в Европейския съюз, чиято академична програма е
акредитирана от Американската кулинарна федерация /ACF/,
посочват от академията.
С преместването в столицата обучението на шеф-готвачи ще
стане по-достъпно и удобно за всички кандидати, смята
основателят на HRC Culinary Academy Фредерик ден Холандер.
Базата в столицата, която заема 2500 квадратни метра площ,
разполага с шест гастрономически лаборатории, шоколадово
ателие, винарна и други, посочват от училището.
/РУМ/
news.modal.header
news.modal.text