site.btaКметът Фандъкова покани световноизвестен урбанист за изработването на визия за развитие на София като зелен град

BOBSTH 15:10:01 11-10-2016
NZ1508BO.042
София - световноизвестен урбанист - визия за зелен град

Кметът Фандъкова покани световноизвестен урбанист
за изработването на визия за развитие на
София като зелен град


София, 11 октомври /София Господинова, БТА/
Кметът на София Йорданка Фандъкова покани световноизвестния датски архитект урбанист Ян Геел да консултира работата за изработване на дългосрочната визия за развитието на София в частта "развитие на градски зелени пространства", съобщава пресцентърът на Столичната община.
Днес се състояла среща между Йорданка Фандъкова и Ян Геел, на която са присъствали главният архитект на София Здравко Здравков, председателите на постоянните комисии към Столичния общински съвет по устройство на територията и по екология - Силвия Христова и Лорита Радева.
Поканих архитект Ян Геел да консултира изработването на дългосрочната визия за развитие на София като зелен град с културно-историческо наследство, е казала кметът Фандъкова.
Архитект Геел е консултирал развитието на пешеходна зелена зона в Копенхаген. В последните 10 години световноизвестният урбанист работи за подобряване на градската среда на редица големи градове като Копенхаген, Лондон, Стокхолм, Сан Франциско и други.
"Градове за хората" се казва неговата книга, която бе представена вчера в Софийската градска художествена галерия. Геел е заявил, че е налице желание и воля от ръководството на Столичната община за визия за града, с която да се подобрят условията на живот.
Датският архитект ще консултира Столичната община в изработването на дългосрочна визия за подобряване на градската среда и за гарантираното развитие на София като зелен град. Работата ще подпомогне планирането в създаването на зелени и качествени публични пространства със запазване на културно-историческия облик на София.
/НЗ/

news.modal.header

news.modal.text

Към 02:20 на 29.09.2024 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация