site.btaОтворените процедури по европейски оперативни програми бяха представени в Плевен

BOBSTH 16:45:31 25-10-2016
IS1643BO.021
Плевен - община - ОИЦ

Отворените процедури
по европейски оперативни програми
бяха представени в Плевен


Плевен, 25 октомври /Малин Решовски, БТА/
Областният информационен център /ОИЦ/ в Плевен днес обобщи дейността си досега и представи отворените процедури по европейски оперативни програми, съобщи пресцентърът на общината.
От февруари до края на септември ОИЦ-Плевен е посетен от 279 граждани и представители на фирми и ведомства. Експертите в центъра са подготвили отговори на 322 запитвания и са организирали 22 информационни срещи.
Сега са отворени процедурите "Активно включване" и "Развитие на социалното предприемачество" от ОП "Развитие на човешките ресурси". Първата е насочена към разширяване възможностите за подобряване качеството на живот на хората с увреждания и семействата им, предоставяне на възможности за връщане на пазара на труда и за професионална реализация на лицата, полагащи грижи за близките си с увреждания. Срокът за кандидатстване изтича на 31 октомври т.г.
Целта на втората процедура е да даде възможност за професионална и личностна реализация чрез интеграция в социалната икономика на уязвими групи. Проектите се приемат до 5 януари 2017 г. До 23 януари 2017 г. е кандидатстването по други две процедури в научната сфера - "Изграждане и развитие на центрове за върхови постижения" и "Изграждане и развитие на центрове за компетентност" на ОП "Наука и образование за интелигентен растеж". Целите са повишаване нивото и пазарната ориентация на научноизследователска дейност. Очаква се отварянето на 26 октомври т.г. на подмярка 4.1. "Инвестиции в земеделски стопанства" на Програмата за развитие на селските райони. Възможностите за инвестиции са много - подпомагат се проекти, водещи до подобряване на цялостната дейност на земеделското стопанство. Срокът за кандидатстване е 7 декември т.г.


/ИС/

news.modal.header

news.modal.text

Към 02:49 на 03.02.2025 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация