site.btaФотоизложба "От Горно Уйно до Глазгоу" представя Иво Михайлов в Благоевград

BOBSTH 08:17:01 09-12-2016
IS0815BO.001
Благоевград - фотоизложба - Иво Михайлов

Фотоизложба "От Горно Уйно до Глазгоу" представя Иво Михайлов в Благоевград


Благоевград, 9 декември /Емил Михайлов, БТА/
Има ли общи неща между едно малко кюстендилско село и най-големия град в Шотландия - отговори на този въпрос могат да се намерят във фотоизложбата на Иво Михайлов под наслов "От Горно Уйно до Глазгоу", която бе открита в артсалона на Радио Благоевград.
Авторът Иво Михайлов е роден в Кюстендил, работил е като телевизионен оператор в Регионалния телевизионен център на БНТ в Благоевград, а сега е старши инспектор към Съвета за електронни медии и преподавател във Факултета по изкуствата на Югозападния университет "Неофит Рилски".
С фотоапарат в ръка Иво Михайлов пътешества от Горно Уйно, където са родовоте му корени, до Глазгоу не само като географски ширини, но и из дебрите на човешката душа, на нейните стремления, разочарования, надежди, каза при откриването Силвия Домозетска, която представи автора и го поздрави от името на организаторите на експозицията - Радио Благоевград и Факултета по изкуствата на Югозападния университет. Това, по думите й, не е изложба за контрастите и противоположностите, това е изложба за приликите.
На пръв поглед се вижда колко различен е светът в двете точки, но при по-задълбочен прочит на историята във всяка фотография, може да се открие, че всъщност дълбоко в себе си хората имат еднакви стремления, независимо в коя географска ширина живеят. Това е една изложба за паралела между световете и контрастите вътре в нас, а не извън нас.
При откриването на тази първа самостоятелна изложба на Иво Михайлов бе обявено, че тя има благотворителен характер. Всеки, който пожелае, може да купи някоя от фотографиите, а средствата ще бъдат дарени за подкрепа на изпаднал в беда приятел на автора.


/ИС/

news.modal.header

news.modal.text

Към 10:15 на 29.09.2024 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация