site.btaШуменският университет е домакин на научна конференция "Екология и околна среда"

BOBSTH 13:13:31 19-04-2017
MH1313BO.003
Шумен - университет - конференция

Шуменският университет
е домакин на научна конференция
"Екология и околна среда"


Шумен, 19 април /Станимир Савов, БТА/
Около 65 ученици и студенти от близо десет учебни заведения ще участват в петата студентската научна конференция "Екология и околна среда". Научният форум ще бъде открит на 21 април в 12,30 часа в Аулата на Шуменския университет "Епископ Константин Преславски", съобщиха от пресцентъра на висшето училище.
Пленарната лекция е на тема "Традиционните хранителни продукти и запазване на екологичното равновесие в екосистеми с антропогенно въздействие" и ще бъде изнесена от Цветан Димитров от сдружение "Асоциация зелено сирене Черни Вит". След нея студентите ще работят в секция "Екология, Околна среда и антропогенни въздействия", а по-късно е предвидена и дегустация на зелено сирене.
Ученици от СУ "Сава Доброплодни" в Шумен ще представят изложба с рисунки на тема "Земята е нашият дом", а ученици от ППМГ "Нанчо Попович" в града ще покажат 3D-модели в изложба "Природата е в нашите ръце". Програмата на конференцията включва и откриване на фотоизложба "Животните през обектива на зоолога" на гл. ас. д-р Виктор Василев.
В 17.00 часа участниците в конференцията ще отбележат заедно Деня на Земята като засадят плодно дръвче шестил, а в 17,30 часа ще бъде излъчен учебният филм за херпетофауната на Североизточна България "Мистериозните чужденци: влечугите".
Във форума ще участват ученици от СУ "Сава Доброплодни" в Шумен, студенти от Шуменския университет, от Лесотехническия университет, от Института по биоразнообразие и екосистемни изследвания към БАН, от Софийския университет "Свети Климент Охридски", от Пловдивския университет "Паисий Хилендарски", от Медицинския университет във Варна, от Държавния педагогически университет на Дагестан и от Природонаучния музей във Варна.
/МХ/

news.modal.header

news.modal.text

Към 12:26 на 28.09.2024 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация