site.btaРуските пелмени спечелиха най-много гласове на панаира на кулинарното изкуство "Етно кухня на колела"

BOBSTH 14:59:02 18-05-2017
NZ1457BO.030
Пловдив - "Етно кухня" - обобщение

Руските пелмени спечелиха най-много гласове на панаира на кулинарното изкуство "Етно кухня на колела"


Пловдив, 18 май /Дима Шопова, БТА/
Руските пелмени спечелиха най-много гласове на панаира на кулинарното изкуство в Пловдив "Етно кухня на колела", съобщиха организаторите. На второ място пловдивчани са поставили арменския ануш абур, следван от еврейския "пастел кон карне", италианските аранчини и одринския джигер. Призът Master Ethno Chef е получил готвачът, който е приготвил традиционното ястие на руската общност - Любов Демирева. През изминалата седмица пловдивчани и гостите на града имаха възможността да вкусят различни традиционни за етносите ястия, като заедно с това гласуваха със специални "кулинарни бюлетини" за най-харесваното от тях блюдо.
Резултатите от вота показват, че пловдивчани и гостите на Пловдив сa били най-активни по време на арменската вечер. Те са получили и грамота за "Най-сплотен отбор и перфектна организация". Призът за "Най-изискана вечер и най-голям личен принос" е бил връчен на Давиде Кристиано, представителят на италианската общност. В първия ден на панаира турската общност е почерпила повече от 1000 души с над 20 вида традиционни ястия и получава приза за "Най-много привлечени спонсори". За "Най-артистична" е определена руската вечер, а отличието за "Най-дълго съхранени традиции" се присъжда на еврейската общност.
Панаирът бе закрит със заключителна кулинарна вечер в присъствието на приятели и партньори на фондацията "Заедно" - инициатор на панаира. Проектът се осъществи с финансовата подкрепа на община Пловдив и е част от Културния календар на града за 2017 година.



/НЗ/

news.modal.header

news.modal.text

Към 20:17 на 27.09.2024 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация