Монтана - кулинарен фестивал
Монтана - кулинарен фестивал
Монтана (22 юни 2024) Кулинарен фестивал на народната кухня „Бабина душица“ събра днес стотици хора в центъра на Монтана. Около 30 готвачи от общината и гости от различни краища на България готвиха на открито на жив огън, като донесоха печки на дърва, глинени и бакърени съдове, в които сервираха храната.
На фестивала можеше да се видят характерни за региона гозби – чипровско пържено, врачанска ютика, косачко кисело, пълнени чушки с боб, постен боб, рибна салата, баници със сирене, картофи и месо, направени от ръчно точени и печени на жив огън кори, патица със зле, качамак, млечница, лучник, миш-маш с туршия и т.н. Представени бяха и народни ястия от други краища на България – шакшука по кърджалийски, яйчен хайвер и т.н. Някои готвачи представиха и напълно нови рецепти, наречени с местни имена като „Лодка по Огоста“, „Щипана баница“ и т.н. Кметът на Монтана Златко Живков (вляво) връчи награди на всички участници в кулинарния фестивал и на читалищата от различни села на община Монтана, които също представиха характерни за своите селища ястия. На снимката: врачанският хуморст Цветан Дочев (вдясно), известен с артистичния псевдоним Дедо Скръц.
Снимка: кореспондент на БТА в Монтана Цветомир Цветков (ЛФ)
Абонирайте се
Влезте във Вашата БТА
На фестивала можеше да се видят характерни за региона гозби – чипровско пържено, врачанска ютика, косачко кисело, пълнени чушки с боб, постен боб, рибна салата, баници със сирене, картофи и месо, направени от ръчно точени и печени на жив огън кори, патица със зле, качамак, млечница, лучник, миш-маш с туршия и т.н. Представени бяха и народни ястия от други краища на България – шакшука по кърджалийски, яйчен хайвер и т.н. Някои готвачи представиха и напълно нови рецепти, наречени с местни имена като „Лодка по Огоста“, „Щипана баница“ и т.н. Кметът на Монтана Златко Живков (вляво) връчи награди на всички участници в кулинарния фестивал и на читалищата от различни села на община Монтана, които също представиха характерни за своите селища ястия. На снимката: врачанският хуморст Цветан Дочев (вдясно), известен с артистичния псевдоним Дедо Скръц.
Снимка: кореспондент на БТА в Монтана Цветомир Цветков (ЛФ)
Монтана - кулинарен фестивал
Монтана (22 юни 2024) Кулинарен фестивал на народната кухня „Бабина душица“ събра днес стотици хора в центъра на Монтана. Около 30 готвачи от общината и гости от различни краища на България готвиха на открито на жив огън, като донесоха печки на дърва, глинени и бакърени съдове, в които сервираха храната.
На фестивала можеше да се видят характерни за региона гозби – чипровско пържено, врачанска ютика, косачко кисело, пълнени чушки с боб, постен боб, рибна салата, баници със сирене, картофи и месо, направени от ръчно точени и печени на жив огън кори, патица със зле, качамак, млечница, лучник, миш-маш с туршия и т.н. Представени бяха и народни ястия от други краища на България – шакшука по кърджалийски, яйчен хайвер и т.н. Някои готвачи представиха и напълно нови рецепти, наречени с местни имена като „Лодка по Огоста“, „Щипана баница“ и т.н. Кметът на Монтана Златко Живков (вляво) връчи награди на всички участници в кулинарния фестивал и на читалищата от различни села на община Монтана, които също представиха характерни за своите селища ястия. На снимката: врачанският хуморст Цветан Дочев (вдясно), известен с артистичния псевдоним Дедо Скръц.
Снимка: кореспондент на БТА в Монтана Цветомир Цветков (ЛФ)
Абонирайте се
Влезте във Вашата БТА
На фестивала можеше да се видят характерни за региона гозби – чипровско пържено, врачанска ютика, косачко кисело, пълнени чушки с боб, постен боб, рибна салата, баници със сирене, картофи и месо, направени от ръчно точени и печени на жив огън кори, патица със зле, качамак, млечница, лучник, миш-маш с туршия и т.н. Представени бяха и народни ястия от други краища на България – шакшука по кърджалийски, яйчен хайвер и т.н. Някои готвачи представиха и напълно нови рецепти, наречени с местни имена като „Лодка по Огоста“, „Щипана баница“ и т.н. Кметът на Монтана Златко Живков (вляво) връчи награди на всички участници в кулинарния фестивал и на читалищата от различни села на община Монтана, които също представиха характерни за своите селища ястия. На снимката: врачанският хуморст Цветан Дочев (вдясно), известен с артистичния псевдоним Дедо Скръц.
Снимка: кореспондент на БТА в Монтана Цветомир Цветков (ЛФ)
Монтана - кулинарен фестивал
Монтана (22 юни 2024) Кулинарен фестивал на народната кухня „Бабина душица“ събра днес стотици хора в центъра на Монтана. Около 30 готвачи от общината и гости от различни краища на България готвиха на открито на жив огън, като донесоха печки на дърва, глинени и бакърени съдове, в които сервираха храната.
На фестивала можеше да се видят характерни за региона гозби – чипровско пържено, врачанска ютика, косачко кисело, пълнени чушки с боб, постен боб, рибна салата, баници със сирене, картофи и месо, направени от ръчно точени и печени на жив огън кори, патица със зле, качамак, млечница, лучник, миш-маш с туршия и т.н. Представени бяха и народни ястия от други краища на България – шакшука по кърджалийски, яйчен хайвер и т.н. Някои готвачи представиха и напълно нови рецепти, наречени с местни имена като „Лодка по Огоста“, „Щипана баница“ и т.н. Кметът на Монтана Златко Живков (вдясно) връчи награди на всички участници в кулинарния фестивал и на читалищата от различни села на община Монтана, които също представиха характерни за своите селища ястия.
Снимка: кореспондент на БТА в Монтана Цветомир Цветков (ЛФ)
Абонирайте се
Влезте във Вашата БТА
На фестивала можеше да се видят характерни за региона гозби – чипровско пържено, врачанска ютика, косачко кисело, пълнени чушки с боб, постен боб, рибна салата, баници със сирене, картофи и месо, направени от ръчно точени и печени на жив огън кори, патица със зле, качамак, млечница, лучник, миш-маш с туршия и т.н. Представени бяха и народни ястия от други краища на България – шакшука по кърджалийски, яйчен хайвер и т.н. Някои готвачи представиха и напълно нови рецепти, наречени с местни имена като „Лодка по Огоста“, „Щипана баница“ и т.н. Кметът на Монтана Златко Живков (вдясно) връчи награди на всички участници в кулинарния фестивал и на читалищата от различни села на община Монтана, които също представиха характерни за своите селища ястия.
Снимка: кореспондент на БТА в Монтана Цветомир Цветков (ЛФ)
Монтана - кулинарен фестивал
Монтана (22 юни 2024) Кулинарен фестивал на народната кухня „Бабина душица“ събра днес стотици хора в центъра на Монтана. Около 30 готвачи от общината и гости от различни краища на България готвиха на открито на жив огън, като донесоха печки на дърва, глинени и бакърени съдове, в които сервираха храната.
На фестивала можеше да се видят характерни за региона гозби – чипровско пържено, врачанска ютика, косачко кисело, пълнени чушки с боб, постен боб, рибна салата, баници със сирене, картофи и месо, направени от ръчно точени и печени на жив огън кори, патица със зле, качамак, млечница, лучник, миш-маш с туршия и т.н. Представени бяха и народни ястия от други краища на България – шакшука по кърджалийски, яйчен хайвер и т.н. Някои готвачи представиха и напълно нови рецепти, наречени с местни имена като „Лодка по Огоста“, „Щипана баница“ и т.н. Кметът на Монтана Златко Живков (вдясно) връчи награди на всички участници в кулинарния фестивал и на читалищата от различни села на община Монтана, които също представиха характерни за своите селища ястия.
Снимка: кореспондент на БТА в Монтана Цветомир Цветков (ЛФ)
Абонирайте се
Влезте във Вашата БТА
На фестивала можеше да се видят характерни за региона гозби – чипровско пържено, врачанска ютика, косачко кисело, пълнени чушки с боб, постен боб, рибна салата, баници със сирене, картофи и месо, направени от ръчно точени и печени на жив огън кори, патица със зле, качамак, млечница, лучник, миш-маш с туршия и т.н. Представени бяха и народни ястия от други краища на България – шакшука по кърджалийски, яйчен хайвер и т.н. Някои готвачи представиха и напълно нови рецепти, наречени с местни имена като „Лодка по Огоста“, „Щипана баница“ и т.н. Кметът на Монтана Златко Живков (вдясно) връчи награди на всички участници в кулинарния фестивал и на читалищата от различни села на община Монтана, които също представиха характерни за своите селища ястия.
Снимка: кореспондент на БТА в Монтана Цветомир Цветков (ЛФ)
Монтана - кулинарен фестивал
Монтана (22 юни 2024) Кулинарен фестивал на народната кухня „Бабина душица“ събра днес стотици хора в центъра на Монтана. Около 30 готвачи от общината и гости от различни краища на България готвиха на открито на жив огън, като донесоха печки на дърва, глинени и бакърени съдове, в които сервираха храната.
На фестивала можеше да се видят характерни за региона гозби – чипровско пържено, врачанска ютика, косачко кисело, пълнени чушки с боб, постен боб, рибна салата, баници със сирене, картофи и месо, направени от ръчно точени и печени на жив огън кори, патица със зле, качамак, млечница, лучник, миш-маш с туршия и т.н. Представени бяха и народни ястия от други краища на България – шакшука по кърджалийски, яйчен хайвер и т.н. Някои готвачи представиха и напълно нови рецепти, наречени с местни имена като „Лодка по Огоста“, „Щипана баница“ и т.н. Кметът на Монтана Златко Живков (вдясно) връчи награди на всички участници в кулинарния фестивал и на читалищата от различни села на община Монтана, които също представиха характерни за своите селища ястия.
Снимка: кореспондент на БТА в Монтана Цветомир Цветков (ЛФ)
Абонирайте се
Влезте във Вашата БТА
На фестивала можеше да се видят характерни за региона гозби – чипровско пържено, врачанска ютика, косачко кисело, пълнени чушки с боб, постен боб, рибна салата, баници със сирене, картофи и месо, направени от ръчно точени и печени на жив огън кори, патица със зле, качамак, млечница, лучник, миш-маш с туршия и т.н. Представени бяха и народни ястия от други краища на България – шакшука по кърджалийски, яйчен хайвер и т.н. Някои готвачи представиха и напълно нови рецепти, наречени с местни имена като „Лодка по Огоста“, „Щипана баница“ и т.н. Кметът на Монтана Златко Живков (вдясно) връчи награди на всички участници в кулинарния фестивал и на читалищата от различни села на община Монтана, които също представиха характерни за своите селища ястия.
Снимка: кореспондент на БТА в Монтана Цветомир Цветков (ЛФ)
Монтана - кулинарен фестивал
Монтана (22 юни 2024) Кулинарен фестивал на народната кухня „Бабина душица“ събра днес стотици хора в центъра на Монтана. Около 30 готвачи от общината и гости от различни краища на България готвиха на открито на жив огън, като донесоха печки на дърва, глинени и бакърени съдове, в които сервираха храната.
На фестивала можеше да се видят характерни за региона гозби – чипровско пържено, врачанска ютика, косачко кисело, пълнени чушки с боб, постен боб, рибна салата, баници със сирене, картофи и месо, направени от ръчно точени и печени на жив огън кори, патица със зле, качамак, млечница, лучник, миш-маш с туршия и т.н. Представени бяха и народни ястия от други краища на България – шакшука по кърджалийски, яйчен хайвер и т.н. Някои готвачи представиха и напълно нови рецепти, наречени с местни имена като „Лодка по Огоста“, „Щипана баница“ и т.н.
Снимка: кореспондент на БТА в Монтана Цветомир Цветков (ЛФ)
Абонирайте се
Влезте във Вашата БТА
На фестивала можеше да се видят характерни за региона гозби – чипровско пържено, врачанска ютика, косачко кисело, пълнени чушки с боб, постен боб, рибна салата, баници със сирене, картофи и месо, направени от ръчно точени и печени на жив огън кори, патица със зле, качамак, млечница, лучник, миш-маш с туршия и т.н. Представени бяха и народни ястия от други краища на България – шакшука по кърджалийски, яйчен хайвер и т.н. Някои готвачи представиха и напълно нови рецепти, наречени с местни имена като „Лодка по Огоста“, „Щипана баница“ и т.н.
Снимка: кореспондент на БТА в Монтана Цветомир Цветков (ЛФ)
Монтана - кулинарен фестивал
Монтана (22 юни 2024) Кулинарен фестивал на народната кухня „Бабина душица“ събра днес стотици хора в центъра на Монтана. Около 30 готвачи от общината и гости от различни краища на България готвиха на открито на жив огън, като донесоха печки на дърва, глинени и бакърени съдове, в които сервираха храната.
На фестивала можеше да се видят характерни за региона гозби – чипровско пържено, врачанска ютика, косачко кисело, пълнени чушки с боб, постен боб, рибна салата, баници със сирене, картофи и месо, направени от ръчно точени и печени на жив огън кори, патица със зле, качамак, млечница, лучник, миш-маш с туршия и т.н. Представени бяха и народни ястия от други краища на България – шакшука по кърджалийски, яйчен хайвер и т.н. Някои готвачи представиха и напълно нови рецепти, наречени с местни имена като „Лодка по Огоста“, „Щипана баница“ и т.н.
Снимка: кореспондент на БТА в Монтана Цветомир Цветков (ЛФ)
Абонирайте се
Влезте във Вашата БТА
На фестивала можеше да се видят характерни за региона гозби – чипровско пържено, врачанска ютика, косачко кисело, пълнени чушки с боб, постен боб, рибна салата, баници със сирене, картофи и месо, направени от ръчно точени и печени на жив огън кори, патица със зле, качамак, млечница, лучник, миш-маш с туршия и т.н. Представени бяха и народни ястия от други краища на България – шакшука по кърджалийски, яйчен хайвер и т.н. Някои готвачи представиха и напълно нови рецепти, наречени с местни имена като „Лодка по Огоста“, „Щипана баница“ и т.н.
Снимка: кореспондент на БТА в Монтана Цветомир Цветков (ЛФ)
Монтана - кулинарен фестивал
Монтана (22 юни 2024) Кулинарен фестивал на народната кухня „Бабина душица“ събра днес стотици хора в центъра на Монтана. Около 30 готвачи от общината и гости от различни краища на България готвиха на открито на жив огън, като донесоха печки на дърва, глинени и бакърени съдове, в които сервираха храната.
На фестивала можеше да се видят характерни за региона гозби – чипровско пържено, врачанска ютика, косачко кисело, пълнени чушки с боб, постен боб, рибна салата, баници със сирене, картофи и месо, направени от ръчно точени и печени на жив огън кори, патица със зле, качамак, млечница, лучник, миш-маш с туршия и т.н. Представени бяха и народни ястия от други краища на България – шакшука по кърджалийски, яйчен хайвер и т.н. Някои готвачи представиха и напълно нови рецепти, наречени с местни имена като „Лодка по Огоста“, „Щипана баница“ и т.н.
Снимка: кореспондент на БТА в Монтана Цветомир Цветков (ЛФ)
Абонирайте се
Влезте във Вашата БТА
На фестивала можеше да се видят характерни за региона гозби – чипровско пържено, врачанска ютика, косачко кисело, пълнени чушки с боб, постен боб, рибна салата, баници със сирене, картофи и месо, направени от ръчно точени и печени на жив огън кори, патица със зле, качамак, млечница, лучник, миш-маш с туршия и т.н. Представени бяха и народни ястия от други краища на България – шакшука по кърджалийски, яйчен хайвер и т.н. Някои готвачи представиха и напълно нови рецепти, наречени с местни имена като „Лодка по Огоста“, „Щипана баница“ и т.н.
Снимка: кореспондент на БТА в Монтана Цветомир Цветков (ЛФ)
Монтана - кулинарен фестивал
Монтана (22 юни 2024) Кулинарен фестивал на народната кухня „Бабина душица“ събра днес стотици хора в центъра на Монтана. Около 30 готвачи от общината и гости от различни краища на България готвиха на открито на жив огън, като донесоха печки на дърва, глинени и бакърени съдове, в които сервираха храната.
На фестивала можеше да се видят характерни за региона гозби – чипровско пържено, врачанска ютика, косачко кисело, пълнени чушки с боб, постен боб, рибна салата, баници със сирене, картофи и месо, направени от ръчно точени и печени на жив огън кори, патица със зле, качамак, млечница, лучник, миш-маш с туршия и т.н. Представени бяха и народни ястия от други краища на България – шакшука по кърджалийски, яйчен хайвер и т.н. Някои готвачи представиха и напълно нови рецепти, наречени с местни имена като „Лодка по Огоста“, „Щипана баница“ и т.н.
Снимка: кореспондент на БТА в Монтана Цветомир Цветков (ЛФ)
Абонирайте се
Влезте във Вашата БТА
На фестивала можеше да се видят характерни за региона гозби – чипровско пържено, врачанска ютика, косачко кисело, пълнени чушки с боб, постен боб, рибна салата, баници със сирене, картофи и месо, направени от ръчно точени и печени на жив огън кори, патица със зле, качамак, млечница, лучник, миш-маш с туршия и т.н. Представени бяха и народни ястия от други краища на България – шакшука по кърджалийски, яйчен хайвер и т.н. Някои готвачи представиха и напълно нови рецепти, наречени с местни имена като „Лодка по Огоста“, „Щипана баница“ и т.н.
Снимка: кореспондент на БТА в Монтана Цветомир Цветков (ЛФ)
Монтана - кулинарен фестивал
Монтана (22 юни 2024) Кулинарен фестивал на народната кухня „Бабина душица“ събра днес стотици хора в центъра на Монтана. Около 30 готвачи от общината и гости от различни краища на България готвиха на открито на жив огън, като донесоха печки на дърва, глинени и бакърени съдове, в които сервираха храната.
На фестивала можеше да се видят характерни за региона гозби – чипровско пържено, врачанска ютика, косачко кисело, пълнени чушки с боб, постен боб, рибна салата, баници със сирене, картофи и месо, направени от ръчно точени и печени на жив огън кори, патица със зле, качамак, млечница, лучник, миш-маш с туршия и т.н. Представени бяха и народни ястия от други краища на България – шакшука по кърджалийски, яйчен хайвер и т.н. Някои готвачи представиха и напълно нови рецепти, наречени с местни имена като „Лодка по Огоста“, „Щипана баница“ и т.н.
Снимка: кореспондент на БТА в Монтана Цветомир Цветков (ЛФ)
Абонирайте се
Влезте във Вашата БТА
На фестивала можеше да се видят характерни за региона гозби – чипровско пържено, врачанска ютика, косачко кисело, пълнени чушки с боб, постен боб, рибна салата, баници със сирене, картофи и месо, направени от ръчно точени и печени на жив огън кори, патица със зле, качамак, млечница, лучник, миш-маш с туршия и т.н. Представени бяха и народни ястия от други краища на България – шакшука по кърджалийски, яйчен хайвер и т.н. Някои готвачи представиха и напълно нови рецепти, наречени с местни имена като „Лодка по Огоста“, „Щипана баница“ и т.н.
Снимка: кореспондент на БТА в Монтана Цветомир Цветков (ЛФ)
Монтана - кулинарен фестивал
Монтана (22 юни 2024) Кулинарен фестивал на народната кухня „Бабина душица“ събра днес стотици хора в центъра на Монтана. Около 30 готвачи от общината и гости от различни краища на България готвиха на открито на жив огън, като донесоха печки на дърва, глинени и бакърени съдове, в които сервираха храната.
На фестивала можеше да се видят характерни за региона гозби – чипровско пържено, врачанска ютика, косачко кисело, пълнени чушки с боб, постен боб, рибна салата, баници със сирене, картофи и месо, направени от ръчно точени и печени на жив огън кори, патица със зле, качамак, млечница, лучник, миш-маш с туршия и т.н. Представени бяха и народни ястия от други краища на България – шакшука по кърджалийски, яйчен хайвер и т.н. Някои готвачи представиха и напълно нови рецепти, наречени с местни имена като „Лодка по Огоста“, „Щипана баница“ и т.н.
Снимка: кореспондент на БТА в Монтана Цветомир Цветков (ЛФ)
Абонирайте се
Влезте във Вашата БТА
На фестивала можеше да се видят характерни за региона гозби – чипровско пържено, врачанска ютика, косачко кисело, пълнени чушки с боб, постен боб, рибна салата, баници със сирене, картофи и месо, направени от ръчно точени и печени на жив огън кори, патица със зле, качамак, млечница, лучник, миш-маш с туршия и т.н. Представени бяха и народни ястия от други краища на България – шакшука по кърджалийски, яйчен хайвер и т.н. Някои готвачи представиха и напълно нови рецепти, наречени с местни имена като „Лодка по Огоста“, „Щипана баница“ и т.н.
Снимка: кореспондент на БТА в Монтана Цветомир Цветков (ЛФ)
Монтана - кулинарен фестивал
Монтана (22 юни 2024) Кулинарен фестивал на народната кухня „Бабина душица“ събра днес стотици хора в центъра на Монтана. Около 30 готвачи от общината и гости от различни краища на България готвиха на открито на жив огън, като донесоха печки на дърва, глинени и бакърени съдове, в които сервираха храната.
На фестивала можеше да се видят характерни за региона гозби – чипровско пържено, врачанска ютика, косачко кисело, пълнени чушки с боб, постен боб, рибна салата, баници със сирене, картофи и месо, направени от ръчно точени и печени на жив огън кори, патица със зле, качамак, млечница, лучник, миш-маш с туршия и т.н. Представени бяха и народни ястия от други краища на България – шакшука по кърджалийски, яйчен хайвер и т.н. Някои готвачи представиха и напълно нови рецепти, наречени с местни имена като „Лодка по Огоста“, „Щипана баница“ и т.н.
Снимка: кореспондент на БТА в Монтана Цветомир Цветков (ЛФ)
Абонирайте се
Влезте във Вашата БТА
На фестивала можеше да се видят характерни за региона гозби – чипровско пържено, врачанска ютика, косачко кисело, пълнени чушки с боб, постен боб, рибна салата, баници със сирене, картофи и месо, направени от ръчно точени и печени на жив огън кори, патица със зле, качамак, млечница, лучник, миш-маш с туршия и т.н. Представени бяха и народни ястия от други краища на България – шакшука по кърджалийски, яйчен хайвер и т.н. Някои готвачи представиха и напълно нови рецепти, наречени с местни имена като „Лодка по Огоста“, „Щипана баница“ и т.н.
Снимка: кореспондент на БТА в Монтана Цветомир Цветков (ЛФ)
Монтана - кулинарен фестивал
Монтана (22 юни 2024) Кулинарен фестивал на народната кухня „Бабина душица“ събра днес стотици хора в центъра на Монтана. Около 30 готвачи от общината и гости от различни краища на България готвиха на открито на жив огън, като донесоха печки на дърва, глинени и бакърени съдове, в които сервираха храната.
На фестивала можеше да се видят характерни за региона гозби – чипровско пържено, врачанска ютика, косачко кисело, пълнени чушки с боб, постен боб, рибна салата, баници със сирене, картофи и месо, направени от ръчно точени и печени на жив огън кори, патица със зле, качамак, млечница, лучник, миш-маш с туршия и т.н. Представени бяха и народни ястия от други краища на България – шакшука по кърджалийски, яйчен хайвер и т.н. Някои готвачи представиха и напълно нови рецепти, наречени с местни имена като „Лодка по Огоста“, „Щипана баница“ и т.н.
Снимка: кореспондент на БТА в Монтана Цветомир Цветков (ЛФ)
Абонирайте се
Влезте във Вашата БТА
На фестивала можеше да се видят характерни за региона гозби – чипровско пържено, врачанска ютика, косачко кисело, пълнени чушки с боб, постен боб, рибна салата, баници със сирене, картофи и месо, направени от ръчно точени и печени на жив огън кори, патица със зле, качамак, млечница, лучник, миш-маш с туршия и т.н. Представени бяха и народни ястия от други краища на България – шакшука по кърджалийски, яйчен хайвер и т.н. Някои готвачи представиха и напълно нови рецепти, наречени с местни имена като „Лодка по Огоста“, „Щипана баница“ и т.н.
Снимка: кореспондент на БТА в Монтана Цветомир Цветков (ЛФ)
Монтана - кулинарен фестивал
Монтана (22 юни 2024) Кулинарен фестивал на народната кухня „Бабина душица“ събра днес стотици хора в центъра на Монтана. Около 30 готвачи от общината и гости от различни краища на България готвиха на открито на жив огън, като донесоха печки на дърва, глинени и бакърени съдове, в които сервираха храната.
На фестивала можеше да се видят характерни за региона гозби – чипровско пържено, врачанска ютика, косачко кисело, пълнени чушки с боб, постен боб, рибна салата, баници със сирене, картофи и месо, направени от ръчно точени и печени на жив огън кори, патица със зле, качамак, млечница, лучник, миш-маш с туршия и т.н. Представени бяха и народни ястия от други краища на България – шакшука по кърджалийски, яйчен хайвер и т.н. Някои готвачи представиха и напълно нови рецепти, наречени с местни имена като „Лодка по Огоста“, „Щипана баница“ и т.н.
Снимка: кореспондент на БТА в Монтана Цветомир Цветков (ЛФ)
Абонирайте се
Влезте във Вашата БТА
На фестивала можеше да се видят характерни за региона гозби – чипровско пържено, врачанска ютика, косачко кисело, пълнени чушки с боб, постен боб, рибна салата, баници със сирене, картофи и месо, направени от ръчно точени и печени на жив огън кори, патица със зле, качамак, млечница, лучник, миш-маш с туршия и т.н. Представени бяха и народни ястия от други краища на България – шакшука по кърджалийски, яйчен хайвер и т.н. Някои готвачи представиха и напълно нови рецепти, наречени с местни имена като „Лодка по Огоста“, „Щипана баница“ и т.н.
Снимка: кореспондент на БТА в Монтана Цветомир Цветков (ЛФ)
Монтана - кулинарен фестивал
Монтана (22 юни 2024) Кулинарен фестивал на народната кухня „Бабина душица“ събра днес стотици хора в центъра на Монтана. Около 30 готвачи от общината и гости от различни краища на България готвиха на открито на жив огън, като донесоха печки на дърва, глинени и бакърени съдове, в които сервираха храната.
На фестивала можеше да се видят характерни за региона гозби – чипровско пържено, врачанска ютика, косачко кисело, пълнени чушки с боб, постен боб, рибна салата, баници със сирене, картофи и месо, направени от ръчно точени и печени на жив огън кори, патица със зле, качамак, млечница, лучник, миш-маш с туршия и т.н. Представени бяха и народни ястия от други краища на България – шакшука по кърджалийски, яйчен хайвер и т.н. Някои готвачи представиха и напълно нови рецепти, наречени с местни имена като „Лодка по Огоста“, „Щипана баница“ и т.н.
Снимка: кореспондент на БТА в Монтана Цветомир Цветков (ЛФ)
Абонирайте се
Влезте във Вашата БТА
На фестивала можеше да се видят характерни за региона гозби – чипровско пържено, врачанска ютика, косачко кисело, пълнени чушки с боб, постен боб, рибна салата, баници със сирене, картофи и месо, направени от ръчно точени и печени на жив огън кори, патица със зле, качамак, млечница, лучник, миш-маш с туршия и т.н. Представени бяха и народни ястия от други краища на България – шакшука по кърджалийски, яйчен хайвер и т.н. Някои готвачи представиха и напълно нови рецепти, наречени с местни имена като „Лодка по Огоста“, „Щипана баница“ и т.н.
Снимка: кореспондент на БТА в Монтана Цветомир Цветков (ЛФ)
Монтана - кулинарен фестивал
Монтана (22 юни 2024) Кулинарен фестивал на народната кухня „Бабина душица“ събра днес стотици хора в центъра на Монтана. Около 30 готвачи от общината и гости от различни краища на България готвиха на открито на жив огън, като донесоха печки на дърва, глинени и бакърени съдове, в които сервираха храната.
На фестивала можеше да се видят характерни за региона гозби – чипровско пържено, врачанска ютика, косачко кисело, пълнени чушки с боб, постен боб, рибна салата, баници със сирене, картофи и месо, направени от ръчно точени и печени на жив огън кори, патица със зле, качамак, млечница, лучник, миш-маш с туршия и т.н. Представени бяха и народни ястия от други краища на България – шакшука по кърджалийски, яйчен хайвер и т.н. Някои готвачи представиха и напълно нови рецепти, наречени с местни имена като „Лодка по Огоста“, „Щипана баница“ и т.н.
Снимка: кореспондент на БТА в Монтана Цветомир Цветков (ЛФ)
Абонирайте се
Влезте във Вашата БТА
На фестивала можеше да се видят характерни за региона гозби – чипровско пържено, врачанска ютика, косачко кисело, пълнени чушки с боб, постен боб, рибна салата, баници със сирене, картофи и месо, направени от ръчно точени и печени на жив огън кори, патица със зле, качамак, млечница, лучник, миш-маш с туршия и т.н. Представени бяха и народни ястия от други краища на България – шакшука по кърджалийски, яйчен хайвер и т.н. Някои готвачи представиха и напълно нови рецепти, наречени с местни имена като „Лодка по Огоста“, „Щипана баница“ и т.н.
Снимка: кореспондент на БТА в Монтана Цветомир Цветков (ЛФ)
Монтана - кулинарен фестивал
Монтана (22 юни 2024) Кулинарен фестивал на народната кухня „Бабина душица“ събра днес стотици хора в центъра на Монтана. Около 30 готвачи от общината и гости от различни краища на България готвиха на открито на жив огън, като донесоха печки на дърва, глинени и бакърени съдове, в които сервираха храната.
На фестивала можеше да се видят характерни за региона гозби – чипровско пържено, врачанска ютика, косачко кисело, пълнени чушки с боб, постен боб, рибна салата, баници със сирене, картофи и месо, направени от ръчно точени и печени на жив огън кори, патица със зле, качамак, млечница, лучник, миш-маш с туршия и т.н. Представени бяха и народни ястия от други краища на България – шакшука по кърджалийски, яйчен хайвер и т.н. Някои готвачи представиха и напълно нови рецепти, наречени с местни имена като „Лодка по Огоста“, „Щипана баница“ и т.н.
Снимка: кореспондент на БТА в Монтана Цветомир Цветков (ЛФ)
Абонирайте се
Влезте във Вашата БТА
На фестивала можеше да се видят характерни за региона гозби – чипровско пържено, врачанска ютика, косачко кисело, пълнени чушки с боб, постен боб, рибна салата, баници със сирене, картофи и месо, направени от ръчно точени и печени на жив огън кори, патица със зле, качамак, млечница, лучник, миш-маш с туршия и т.н. Представени бяха и народни ястия от други краища на България – шакшука по кърджалийски, яйчен хайвер и т.н. Някои готвачи представиха и напълно нови рецепти, наречени с местни имена като „Лодка по Огоста“, „Щипана баница“ и т.н.
Снимка: кореспондент на БТА в Монтана Цветомир Цветков (ЛФ)
Монтана - кулинарен фестивал
Монтана (22 юни 2024) Кулинарен фестивал на народната кухня „Бабина душица“ събра днес стотици хора в центъра на Монтана. Около 30 готвачи от общината и гости от различни краища на България готвиха на открито на жив огън, като донесоха печки на дърва, глинени и бакърени съдове, в които сервираха храната.
На фестивала можеше да се видят характерни за региона гозби – чипровско пържено, врачанска ютика, косачко кисело, пълнени чушки с боб, постен боб, рибна салата, баници със сирене, картофи и месо, направени от ръчно точени и печени на жив огън кори, патица със зле, качамак, млечница, лучник, миш-маш с туршия и т.н. Представени бяха и народни ястия от други краища на България – шакшука по кърджалийски, яйчен хайвер и т.н. Някои готвачи представиха и напълно нови рецепти, наречени с местни имена като „Лодка по Огоста“, „Щипана баница“ и т.н.
Снимка: кореспондент на БТА в Монтана Цветомир Цветков (ЛФ)
Абонирайте се
Влезте във Вашата БТА
На фестивала можеше да се видят характерни за региона гозби – чипровско пържено, врачанска ютика, косачко кисело, пълнени чушки с боб, постен боб, рибна салата, баници със сирене, картофи и месо, направени от ръчно точени и печени на жив огън кори, патица със зле, качамак, млечница, лучник, миш-маш с туршия и т.н. Представени бяха и народни ястия от други краища на България – шакшука по кърджалийски, яйчен хайвер и т.н. Някои готвачи представиха и напълно нови рецепти, наречени с местни имена като „Лодка по Огоста“, „Щипана баница“ и т.н.
Снимка: кореспондент на БТА в Монтана Цветомир Цветков (ЛФ)
Монтана - кулинарен фестивал
Монтана (22 юни 2024) Кулинарен фестивал на народната кухня „Бабина душица“ събра днес стотици хора в центъра на Монтана. Около 30 готвачи от общината и гости от различни краища на България готвиха на открито на жив огън, като донесоха печки на дърва, глинени и бакърени съдове, в които сервираха храната.
На фестивала можеше да се видят характерни за региона гозби – чипровско пържено, врачанска ютика, косачко кисело, пълнени чушки с боб, постен боб, рибна салата, баници със сирене, картофи и месо, направени от ръчно точени и печени на жив огън кори, патица със зле, качамак, млечница, лучник, миш-маш с туршия и т.н. Представени бяха и народни ястия от други краища на България – шакшука по кърджалийски, яйчен хайвер и т.н. Някои готвачи представиха и напълно нови рецепти, наречени с местни имена като „Лодка по Огоста“, „Щипана баница“ и т.н.
Снимка: кореспондент на БТА в Монтана Цветомир Цветков (ЛФ)
Абонирайте се
Влезте във Вашата БТА
На фестивала можеше да се видят характерни за региона гозби – чипровско пържено, врачанска ютика, косачко кисело, пълнени чушки с боб, постен боб, рибна салата, баници със сирене, картофи и месо, направени от ръчно точени и печени на жив огън кори, патица със зле, качамак, млечница, лучник, миш-маш с туршия и т.н. Представени бяха и народни ястия от други краища на България – шакшука по кърджалийски, яйчен хайвер и т.н. Някои готвачи представиха и напълно нови рецепти, наречени с местни имена като „Лодка по Огоста“, „Щипана баница“ и т.н.
Снимка: кореспондент на БТА в Монтана Цветомир Цветков (ЛФ)
Монтана - кулинарен фестивал
Монтана (22 юни 2024) Кулинарен фестивал на народната кухня „Бабина душица“ събра днес стотици хора в центъра на Монтана. Около 30 готвачи от общината и гости от различни краища на България готвиха на открито на жив огън, като донесоха печки на дърва, глинени и бакърени съдове, в които сервираха храната.
На фестивала можеше да се видят характерни за региона гозби – чипровско пържено, врачанска ютика, косачко кисело, пълнени чушки с боб, постен боб, рибна салата, баници със сирене, картофи и месо, направени от ръчно точени и печени на жив огън кори, патица със зле, качамак, млечница, лучник, миш-маш с туршия и т.н. Представени бяха и народни ястия от други краища на България – шакшука по кърджалийски, яйчен хайвер и т.н. Някои готвачи представиха и напълно нови рецепти, наречени с местни имена като „Лодка по Огоста“, „Щипана баница“ и т.н.
Снимка: кореспондент на БТА в Монтана Цветомир Цветков (ЛФ)
Абонирайте се
Влезте във Вашата БТА
На фестивала можеше да се видят характерни за региона гозби – чипровско пържено, врачанска ютика, косачко кисело, пълнени чушки с боб, постен боб, рибна салата, баници със сирене, картофи и месо, направени от ръчно точени и печени на жив огън кори, патица със зле, качамак, млечница, лучник, миш-маш с туршия и т.н. Представени бяха и народни ястия от други краища на България – шакшука по кърджалийски, яйчен хайвер и т.н. Някои готвачи представиха и напълно нови рецепти, наречени с местни имена като „Лодка по Огоста“, „Щипана баница“ и т.н.
Снимка: кореспондент на БТА в Монтана Цветомир Цветков (ЛФ)
Монтана - кулинарен фестивал
Монтана (22 юни 2024) Кулинарен фестивал на народната кухня „Бабина душица“ събра днес стотици хора в центъра на Монтана. Около 30 готвачи от общината и гости от различни краища на България готвиха на открито на жив огън, като донесоха печки на дърва, глинени и бакърени съдове, в които сервираха храната.
На фестивала можеше да се видят характерни за региона гозби – чипровско пържено, врачанска ютика, косачко кисело, пълнени чушки с боб, постен боб, рибна салата, баници със сирене, картофи и месо, направени от ръчно точени и печени на жив огън кори, патица със зле, качамак, млечница, лучник, миш-маш с туршия и т.н. Представени бяха и народни ястия от други краища на България – шакшука по кърджалийски, яйчен хайвер и т.н. Някои готвачи представиха и напълно нови рецепти, наречени с местни имена като „Лодка по Огоста“, „Щипана баница“ и т.н.
Снимка: кореспондент на БТА в Монтана Цветомир Цветков (ЛФ)
Абонирайте се
Влезте във Вашата БТА
На фестивала можеше да се видят характерни за региона гозби – чипровско пържено, врачанска ютика, косачко кисело, пълнени чушки с боб, постен боб, рибна салата, баници със сирене, картофи и месо, направени от ръчно точени и печени на жив огън кори, патица със зле, качамак, млечница, лучник, миш-маш с туршия и т.н. Представени бяха и народни ястия от други краища на България – шакшука по кърджалийски, яйчен хайвер и т.н. Някои готвачи представиха и напълно нови рецепти, наречени с местни имена като „Лодка по Огоста“, „Щипана баница“ и т.н.
Снимка: кореспондент на БТА в Монтана Цветомир Цветков (ЛФ)
Монтана - кулинарен фестивал
Монтана (22 юни 2024) Кулинарен фестивал на народната кухня „Бабина душица“ събра днес стотици хора в центъра на Монтана. Около 30 готвачи от общината и гости от различни краища на България готвиха на открито на жив огън, като донесоха печки на дърва, глинени и бакърени съдове, в които сервираха храната.
На фестивала можеше да се видят характерни за региона гозби – чипровско пържено, врачанска ютика, косачко кисело, пълнени чушки с боб, постен боб, рибна салата, баници със сирене, картофи и месо, направени от ръчно точени и печени на жив огън кори, патица със зле, качамак, млечница, лучник, миш-маш с туршия и т.н. Представени бяха и народни ястия от други краища на България – шакшука по кърджалийски, яйчен хайвер и т.н. Някои готвачи представиха и напълно нови рецепти, наречени с местни имена като „Лодка по Огоста“, „Щипана баница“ и т.н.
Снимка: кореспондент на БТА в Монтана Цветомир Цветков (ЛФ)
Абонирайте се
Влезте във Вашата БТА
На фестивала можеше да се видят характерни за региона гозби – чипровско пържено, врачанска ютика, косачко кисело, пълнени чушки с боб, постен боб, рибна салата, баници със сирене, картофи и месо, направени от ръчно точени и печени на жив огън кори, патица със зле, качамак, млечница, лучник, миш-маш с туршия и т.н. Представени бяха и народни ястия от други краища на България – шакшука по кърджалийски, яйчен хайвер и т.н. Някои готвачи представиха и напълно нови рецепти, наречени с местни имена като „Лодка по Огоста“, „Щипана баница“ и т.н.
Снимка: кореспондент на БТА в Монтана Цветомир Цветков (ЛФ)
Монтана - кулинарен фестивал
Монтана (22 юни 2024) Кулинарен фестивал на народната кухня „Бабина душица“ събра днес стотици хора в центъра на Монтана. Около 30 готвачи от общината и гости от различни краища на България готвиха на открито на жив огън, като донесоха печки на дърва, глинени и бакърени съдове, в които сервираха храната.
На фестивала можеше да се видят характерни за региона гозби – чипровско пържено, врачанска ютика, косачко кисело, пълнени чушки с боб, постен боб, рибна салата, баници със сирене, картофи и месо, направени от ръчно точени и печени на жив огън кори, патица със зле, качамак, млечница, лучник, миш-маш с туршия и т.н. Представени бяха и народни ястия от други краища на България – шакшука по кърджалийски, яйчен хайвер и т.н. Някои готвачи представиха и напълно нови рецепти, наречени с местни имена като „Лодка по Огоста“, „Щипана баница“ и т.н.
Снимка: кореспондент на БТА в Монтана Цветомир Цветков (ЛФ)
Абонирайте се
Влезте във Вашата БТА
На фестивала можеше да се видят характерни за региона гозби – чипровско пържено, врачанска ютика, косачко кисело, пълнени чушки с боб, постен боб, рибна салата, баници със сирене, картофи и месо, направени от ръчно точени и печени на жив огън кори, патица със зле, качамак, млечница, лучник, миш-маш с туршия и т.н. Представени бяха и народни ястия от други краища на България – шакшука по кърджалийски, яйчен хайвер и т.н. Някои готвачи представиха и напълно нови рецепти, наречени с местни имена като „Лодка по Огоста“, „Щипана баница“ и т.н.
Снимка: кореспондент на БТА в Монтана Цветомир Цветков (ЛФ)
Монтана - кулинарен фестивал
Монтана (22 юни 2024) Кулинарен фестивал на народната кухня „Бабина душица“ събра днес стотици хора в центъра на Монтана. Около 30 готвачи от общината и гости от различни краища на България готвиха на открито на жив огън, като донесоха печки на дърва, глинени и бакърени съдове, в които сервираха храната.
На фестивала можеше да се видят характерни за региона гозби – чипровско пържено, врачанска ютика, косачко кисело, пълнени чушки с боб, постен боб, рибна салата, баници със сирене, картофи и месо, направени от ръчно точени и печени на жив огън кори, патица със зле, качамак, млечница, лучник, миш-маш с туршия и т.н. Представени бяха и народни ястия от други краища на България – шакшука по кърджалийски, яйчен хайвер и т.н. Някои готвачи представиха и напълно нови рецепти, наречени с местни имена като „Лодка по Огоста“, „Щипана баница“ и т.н.
Снимка: кореспондент на БТА в Монтана Цветомир Цветков (ЛФ)
Абонирайте се
Влезте във Вашата БТА
На фестивала можеше да се видят характерни за региона гозби – чипровско пържено, врачанска ютика, косачко кисело, пълнени чушки с боб, постен боб, рибна салата, баници със сирене, картофи и месо, направени от ръчно точени и печени на жив огън кори, патица със зле, качамак, млечница, лучник, миш-маш с туршия и т.н. Представени бяха и народни ястия от други краища на България – шакшука по кърджалийски, яйчен хайвер и т.н. Някои готвачи представиха и напълно нови рецепти, наречени с местни имена като „Лодка по Огоста“, „Щипана баница“ и т.н.
Снимка: кореспондент на БТА в Монтана Цветомир Цветков (ЛФ)
Монтана - кулинарен фестивал
Монтана (22 юни 2024) Кулинарен фестивал на народната кухня „Бабина душица“ събра днес стотици хора в центъра на Монтана. Около 30 готвачи от общината и гости от различни краища на България готвиха на открито на жив огън, като донесоха печки на дърва, глинени и бакърени съдове, в които сервираха храната.
На фестивала можеше да се видят характерни за региона гозби – чипровско пържено, врачанска ютика, косачко кисело, пълнени чушки с боб, постен боб, рибна салата, баници със сирене, картофи и месо, направени от ръчно точени и печени на жив огън кори, патица със зле, качамак, млечница, лучник, миш-маш с туршия и т.н. Представени бяха и народни ястия от други краища на България – шакшука по кърджалийски, яйчен хайвер и т.н. Някои готвачи представиха и напълно нови рецепти, наречени с местни имена като „Лодка по Огоста“, „Щипана баница“ и т.н.
Снимка: кореспондент на БТА в Монтана Цветомир Цветков (ЛФ)
Абонирайте се
Влезте във Вашата БТА
На фестивала можеше да се видят характерни за региона гозби – чипровско пържено, врачанска ютика, косачко кисело, пълнени чушки с боб, постен боб, рибна салата, баници със сирене, картофи и месо, направени от ръчно точени и печени на жив огън кори, патица със зле, качамак, млечница, лучник, миш-маш с туршия и т.н. Представени бяха и народни ястия от други краища на България – шакшука по кърджалийски, яйчен хайвер и т.н. Някои готвачи представиха и напълно нови рецепти, наречени с местни имена като „Лодка по Огоста“, „Щипана баница“ и т.н.
Снимка: кореспондент на БТА в Монтана Цветомир Цветков (ЛФ)
Монтана - кулинарен фестивал
Монтана (22 юни 2024) Кулинарен фестивал на народната кухня „Бабина душица“ събра днес стотици хора в центъра на Монтана. Около 30 готвачи от общината и гости от различни краища на България готвиха на открито на жив огън, като донесоха печки на дърва, глинени и бакърени съдове, в които сервираха храната.
На фестивала можеше да се видят характерни за региона гозби – чипровско пържено, врачанска ютика, косачко кисело, пълнени чушки с боб, постен боб, рибна салата, баници със сирене, картофи и месо, направени от ръчно точени и печени на жив огън кори, патица със зле, качамак, млечница, лучник, миш-маш с туршия и т.н. Представени бяха и народни ястия от други краища на България – шакшука по кърджалийски, яйчен хайвер и т.н. Някои готвачи представиха и напълно нови рецепти, наречени с местни имена като „Лодка по Огоста“, „Щипана баница“ и т.н.
Снимка: кореспондент на БТА в Монтана Цветомир Цветков (ЛФ)
Абонирайте се
Влезте във Вашата БТА
На фестивала можеше да се видят характерни за региона гозби – чипровско пържено, врачанска ютика, косачко кисело, пълнени чушки с боб, постен боб, рибна салата, баници със сирене, картофи и месо, направени от ръчно точени и печени на жив огън кори, патица със зле, качамак, млечница, лучник, миш-маш с туршия и т.н. Представени бяха и народни ястия от други краища на България – шакшука по кърджалийски, яйчен хайвер и т.н. Някои готвачи представиха и напълно нови рецепти, наречени с местни имена като „Лодка по Огоста“, „Щипана баница“ и т.н.
Снимка: кореспондент на БТА в Монтана Цветомир Цветков (ЛФ)
Монтана - кулинарен фестивал
Монтана (22 юни 2024) Кулинарен фестивал на народната кухня „Бабина душица“ събра днес стотици хора в центъра на Монтана. Около 30 готвачи от общината и гости от различни краища на България готвиха на открито на жив огън, като донесоха печки на дърва, глинени и бакърени съдове, в които сервираха храната.
На фестивала можеше да се видят характерни за региона гозби – чипровско пържено, врачанска ютика, косачко кисело, пълнени чушки с боб, постен боб, рибна салата, баници със сирене, картофи и месо, направени от ръчно точени и печени на жив огън кори, патица със зле, качамак, млечница, лучник, миш-маш с туршия и т.н. Представени бяха и народни ястия от други краища на България – шакшука по кърджалийски, яйчен хайвер и т.н. Някои готвачи представиха и напълно нови рецепти, наречени с местни имена като „Лодка по Огоста“, „Щипана баница“ и т.н.
Снимка: кореспондент на БТА в Монтана Цветомир Цветков (ЛФ)
Абонирайте се
Влезте във Вашата БТА
На фестивала можеше да се видят характерни за региона гозби – чипровско пържено, врачанска ютика, косачко кисело, пълнени чушки с боб, постен боб, рибна салата, баници със сирене, картофи и месо, направени от ръчно точени и печени на жив огън кори, патица със зле, качамак, млечница, лучник, миш-маш с туршия и т.н. Представени бяха и народни ястия от други краища на България – шакшука по кърджалийски, яйчен хайвер и т.н. Някои готвачи представиха и напълно нови рецепти, наречени с местни имена като „Лодка по Огоста“, „Щипана баница“ и т.н.
Снимка: кореспондент на БТА в Монтана Цветомир Цветков (ЛФ)
Монтана - кулинарен фестивал
Монтана (22 юни 2024) Кулинарен фестивал на народната кухня „Бабина душица“ събра днес стотици хора в центъра на Монтана. Около 30 готвачи от общината и гости от различни краища на България готвиха на открито на жив огън, като донесоха печки на дърва, глинени и бакърени съдове, в които сервираха храната.
На фестивала можеше да се видят характерни за региона гозби – чипровско пържено, врачанска ютика, косачко кисело, пълнени чушки с боб, постен боб, рибна салата, баници със сирене, картофи и месо, направени от ръчно точени и печени на жив огън кори, патица със зле, качамак, млечница, лучник, миш-маш с туршия и т.н. Представени бяха и народни ястия от други краища на България – шакшука по кърджалийски, яйчен хайвер и т.н. Някои готвачи представиха и напълно нови рецепти, наречени с местни имена като „Лодка по Огоста“, „Щипана баница“ и т.н.
Снимка: кореспондент на БТА в Монтана Цветомир Цветков (ЛФ)
Абонирайте се
Влезте във Вашата БТА
На фестивала можеше да се видят характерни за региона гозби – чипровско пържено, врачанска ютика, косачко кисело, пълнени чушки с боб, постен боб, рибна салата, баници със сирене, картофи и месо, направени от ръчно точени и печени на жив огън кори, патица със зле, качамак, млечница, лучник, миш-маш с туршия и т.н. Представени бяха и народни ястия от други краища на България – шакшука по кърджалийски, яйчен хайвер и т.н. Някои готвачи представиха и напълно нови рецепти, наречени с местни имена като „Лодка по Огоста“, „Щипана баница“ и т.н.
Снимка: кореспондент на БТА в Монтана Цветомир Цветков (ЛФ)
Монтана - кулинарен фестивал
Монтана (22 юни 2024) Кулинарен фестивал на народната кухня „Бабина душица“ събра днес стотици хора в центъра на Монтана. Около 30 готвачи от общината и гости от различни краища на България готвиха на открито на жив огън, като донесоха печки на дърва, глинени и бакърени съдове, в които сервираха храната.
На фестивала можеше да се видят характерни за региона гозби – чипровско пържено, врачанска ютика, косачко кисело, пълнени чушки с боб, постен боб, рибна салата, баници със сирене, картофи и месо, направени от ръчно точени и печени на жив огън кори, патица със зле, качамак, млечница, лучник, миш-маш с туршия и т.н. Представени бяха и народни ястия от други краища на България – шакшука по кърджалийски, яйчен хайвер и т.н. Някои готвачи представиха и напълно нови рецепти, наречени с местни имена като „Лодка по Огоста“, „Щипана баница“ и т.н.
Снимка: кореспондент на БТА в Монтана Цветомир Цветков (ЛФ)
Абонирайте се
Влезте във Вашата БТА
На фестивала можеше да се видят характерни за региона гозби – чипровско пържено, врачанска ютика, косачко кисело, пълнени чушки с боб, постен боб, рибна салата, баници със сирене, картофи и месо, направени от ръчно точени и печени на жив огън кори, патица със зле, качамак, млечница, лучник, миш-маш с туршия и т.н. Представени бяха и народни ястия от други краища на България – шакшука по кърджалийски, яйчен хайвер и т.н. Някои готвачи представиха и напълно нови рецепти, наречени с местни имена като „Лодка по Огоста“, „Щипана баница“ и т.н.
Снимка: кореспондент на БТА в Монтана Цветомир Цветков (ЛФ)
Избиране на снимки
Моля потвърдете избраните снимки. Това действие не е свързано с плащане. Ако продължите, избраните снимки ще бъдат извадени от баланса на вашите активни абонаментни пакети.
Изтегляне на снимка
Моля потвърдете изтеглянето на снимката/ите