Бургас - Етнографски музей - ромска кухня - демонстрация

Бургас - Етнографски музей - ромска кухня - демонстрация
Бургас (21 май 2025) Етнографският музей стартира инициатива под надслов „Седмица на ромската кухня". По време на събитието жители на село Русокастро (община Камено, област Бургас) провеждат кулинарни демонстрации на ромски ястия в лятната кухня на музея. На снимката: приготвяне на пролетна гозба - рибник без риба, която се прави с първия пролетен зелен фасул. Използват се още яйца, брашно, сол, олио, кисело мляко и чесън. След сваряване зеленият боб се панира и пържи. На снимката (от ляво надясно): Мирка Стефанова, Сибелджан Стоянова, уредникът на музея Кристина Лазарова, Златка Пашева и Радка Матева.
Снимка: Христо Стефанов/БТА (ПБ)
Абонирайте се
Влезте във Вашата БТА
Снимка: Христо Стефанов/БТА (ПБ)

Бургас - Етнографски музей - ромска кухня - демонстрация
Бургас (21 май 2025) Етнографският музей стартира инициатива под надслов „Седмица на ромската кухня". По време на събитието жители на село Русокастро (община Камено, област Бургас) провеждат кулинарни демонстрации на ромски ястия в лятната кухня на музея. На снимката: приготвяне на пролетна гозба - рибник без риба, която се прави с първия пролетен зелен фасул. Използват се още яйца, брашно, сол, олио, кисело мляко и чесън. След сваряване зеленият боб се панира и пържи. На снимката: (от ляво надясно): Мирка Стефанова, Сибелджан Стоянова, Радка Матева и Златка Пашева.
Снимка: Христо Стефанов/БТА (ПБ)
Абонирайте се
Влезте във Вашата БТА
Снимка: Христо Стефанов/БТА (ПБ)

Бургас - Етнографски музей - ромска кухня - демонстрация
Бургас (21 май 2025) Етнографският музей стартира инициатива под надслов „Седмица на ромската кухня". По време на събитието жители на село Русокастро (община Камено, област Бургас) провеждат кулинарни демонстрации на ромски ястия в лятната кухня на музея. На снимката: приготвяне на пролетна гозба - рибник без риба, която се прави с първия пролетен зелен фасул. Използват се още яйца, брашно, сол, олио, кисело мляко и чесън. След сваряване зеленият боб се панира и пържи. На снимката: Мирка Стефанова и Сибелджан Стоянова (вдясно).
Снимка: Христо Стефанов/БТА (ПБ)
Абонирайте се
Влезте във Вашата БТА
Снимка: Христо Стефанов/БТА (ПБ)

Бургас - Етнографски музей - ромска кухня - демонстрация
Бургас (21 май 2025) Етнографският музей стартира инициатива под надслов „Седмица на ромската кухня". По време на събитието жители на село Русокастро (община Камено, област Бургас) провеждат кулинарни демонстрации на ромски ястия в лятната кухня на музея. На снимката: приготвяне на пролетна гозба - рибник без риба, която се прави с първия пролетен зелен фасул. Използват се още яйца, брашно, сол, олио, кисело мляко и чесън. След сваряване зеленият боб се панира и пържи. На снимката: Сибелджан Стоянова и Мирка Стефанова (вдясно).
Снимка: Христо Стефанов/БТА (ПБ)
Абонирайте се
Влезте във Вашата БТА
Снимка: Христо Стефанов/БТА (ПБ)

Бургас - Етнографски музей - ромска кухня - демонстрация
Бургас (21 май 2025) Етнографският музей стартира инициатива под надслов „Седмица на ромската кухня". По време на събитието жители на село Русокастро (община Камено, област Бургас) провеждат кулинарни демонстрации на ромски ястия в лятната кухня на музея. На снимката: приготвяне на пролетна гозба - рибник без риба, която се прави с първия пролетен зелен фасул. Използват се още яйца, брашно, сол, олио, кисело мляко и чесън. След сваряване зеленият боб се панира и пържи.
Снимка: Христо Стефанов/БТА (ПБ)
Абонирайте се
Влезте във Вашата БТА
Снимка: Христо Стефанов/БТА (ПБ)

Бургас - Етнографски музей - ромска кухня - демонстрация
Бургас (21 май 2025) Етнографският музей стартира инициатива под надслов „Седмица на ромската кухня". По време на събитието жители на село Русокастро (община Камено, област Бургас) провеждат кулинарни демонстрации на ромски ястия в лятната кухня на музея. На снимката: приготвяне на пролетна гозба - рибник без риба, която се прави с първия пролетен зелен фасул. Използват се още яйца, брашно, сол, олио, кисело мляко и чесън. След сваряване зеленият боб се панира и пържи.
Снимка: Христо Стефанов/БТА (ПБ)
Абонирайте се
Влезте във Вашата БТА
Снимка: Христо Стефанов/БТА (ПБ)

Бургас - Етнографски музей - ромска кухня - демонстрация
Бургас (21 май 2025) Етнографският музей стартира инициатива под надслов „Седмица на ромската кухня". По време на събитието жители на село Русокастро (община Камено, област Бургас) провеждат кулинарни демонстрации на ромски ястия в лятната кухня на музея. На снимката: приготвяне на пролетна гозба - рибник без риба, която се прави с първия пролетен зелен фасул. Използват се още яйца, брашно, сол, олио, кисело мляко и чесън. След сваряване зеленият боб се панира и пържи.
Снимка: Христо Стефанов/БТА (ПБ)
Абонирайте се
Влезте във Вашата БТА
Снимка: Христо Стефанов/БТА (ПБ)

Бургас - Етнографски музей - ромска кухня - демонстрация
Бургас (21 май 2025) Етнографският музей стартира инициатива под надслов „Седмица на ромската кухня". По време на събитието жители на село Русокастро (община Камено, област Бургас) провеждат кулинарни демонстрации на ромски ястия в лятната кухня на музея. На снимката: приготвяне на пролетна гозба - рибник без риба, която се прави с първия пролетен зелен фасул. Използват се още яйца, брашно, сол, олио, кисело мляко и чесън. След сваряване зеленият боб се панира и пържи.
Снимка: Христо Стефанов/БТА (ПБ)
Абонирайте се
Влезте във Вашата БТА
Снимка: Христо Стефанов/БТА (ПБ)

Бургас - Етнографски музей - ромска кухня - демонстрация
Бургас (21 май 2025) Етнографският музей стартира инициатива под надслов „Седмица на ромската кухня". По време на събитието жители на село Русокастро (община Камено, област Бургас) провеждат кулинарни демонстрации на ромски ястия в лятната кухня на музея. На снимката: приготвяне на пролетна гозба - рибник без риба, която се прави с първия пролетен зелен фасул. Използват се още яйца, брашно, сол, олио, кисело мляко и чесън. След сваряване зеленият боб се панира и пържи.
Снимка: Христо Стефанов/БТА (ПБ)
Абонирайте се
Влезте във Вашата БТА
Снимка: Христо Стефанов/БТА (ПБ)

Бургас - Етнографски музей - ромска кухня - демонстрация
Бургас (21 май 2025) Етнографският музей стартира инициатива под надслов „Седмица на ромската кухня". По време на събитието жители на село Русокастро (община Камено, област Бургас) провеждат кулинарни демонстрации на ромски ястия в лятната кухня на музея. На снимката: приготвяне на пролетна гозба - рибник без риба, която се прави с първия пролетен зелен фасул. Използват се още яйца, брашно, сол, олио, кисело мляко и чесън. След сваряване зеленият боб се панира и пържи.
Снимка: Христо Стефанов/БТА (ПБ)
Абонирайте се
Влезте във Вашата БТА
Снимка: Христо Стефанов/БТА (ПБ)

Бургас - Етнографски музей - ромска кухня - демонстрация
Бургас (21 май 2025) Етнографският музей стартира инициатива под надслов „Седмица на ромската кухня". По време на събитието жители на село Русокастро (община Камено, област Бургас) провеждат кулинарни демонстрации на ромски ястия в лятната кухня на музея. На снимката: приготвяне на пролетна гозба - рибник без риба, която се прави с първия пролетен зелен фасул. Използват се още яйца, брашно, сол, олио, кисело мляко и чесън. След сваряване зеленият боб се панира и пържи.
Снимка: Христо Стефанов/БТА (ПБ)
Абонирайте се
Влезте във Вашата БТА
Снимка: Христо Стефанов/БТА (ПБ)

Бургас - Етнографски музей - ромска кухня - демонстрация
Бургас (21 май 2025) Етнографският музей стартира инициатива под надслов „Седмица на ромската кухня". По време на събитието жители на село Русокастро (община Камено, област Бургас) провеждат кулинарни демонстрации на ромски ястия в лятната кухня на музея. На снимката: приготвяне на пролетна гозба - рибник без риба, която се прави с първия пролетен зелен фасул. Използват се още яйца, брашно, сол, олио, кисело мляко и чесън. След сваряване зеленият боб се панира и пържи.
Снимка: Христо Стефанов/БТА (ПБ)
Абонирайте се
Влезте във Вашата БТА
Снимка: Христо Стефанов/БТА (ПБ)

Бургас - Етнографски музей - ромска кухня - демонстрация
Бургас (21 май 2025) Етнографският музей стартира инициатива под надслов „Седмица на ромската кухня". По време на събитието жители на село Русокастро (община Камено, област Бургас) провеждат кулинарни демонстрации на ромски ястия в лятната кухня на музея. На снимката: приготвяне на пролетна гозба - рибник без риба, която се прави с първия пролетен зелен фасул. Използват се още яйца, брашно, сол, олио, кисело мляко и чесън. След сваряване зеленият боб се панира и пържи.
Снимка: Христо Стефанов/БТА (ПБ)
Абонирайте се
Влезте във Вашата БТА
Снимка: Христо Стефанов/БТА (ПБ)

Бургас - Етнографски музей
Бургас (21 май 2025) Етнографският музей в Бургас.
Снимка: Христо Стефанов/БТА (ПБ)
Абонирайте се
Влезте във Вашата БТА
Снимка: Христо Стефанов/БТА (ПБ)

Бургас - Етнографски музей
Бургас (21 май 2025) Дворът на Етнографския музей в Бургас.
Снимка: Христо Стефанов/БТА (ПБ)
Абонирайте се
Влезте във Вашата БТА
Снимка: Христо Стефанов/БТА (ПБ)

Бургас - Етнографски музей
Бургас (21 май 2025) Дворът на Етнографския музей в Бургас.
Снимка: Христо Стефанов/БТА (ПБ)
Абонирайте се
Влезте във Вашата БТА
Снимка: Христо Стефанов/БТА (ПБ)
Избиране на снимки
Моля потвърдете избраните снимки. Това действие не е свързано с плащане. Ако продължите, избраните снимки ще бъдат извадени от баланса на вашите активни абонаментни пакети.
Изтегляне на снимка
Моля потвърдете изтеглянето на снимката/ите















