site.btaДеца от училище „Абагар“ в Италия посетиха Перуджа и Асизи

Деца от училище „Абагар“ в Италия посетиха Перуджа и Асизи
Деца от училище „Абагар“ в Италия посетиха Перуджа и Асизи
Снимка: Българско неделно училище „Абагар“ в Италия

Възпитаници на Българското неделно училище „Абагар“ в Италия посетиха в рамките на два дни Перуджа и Асизи – „перлите на красивата по-малка сестра на Тоскана Умбрия“. Това стана ясно от публикация във Фейсбук страницата на образователното средище. 

В социалната мрежа от учебното заведение разказаха как е минал първият ден от посещението в Перуджа: 

„Перуджа ни посрещна слънчева и очакваща да бъде опозната. Изкачихме се до историческия център с малките вагончета на лифта, което повиши градусите на емоциите и вълнението на нашите малчугани, а горе ни посрещнаха чудесата на историческия център на Перуджа:  Фонтана Маджоре - скъпоценно средновековно бижу  и символ на Перуджа, Palazzo dei Priori, сграда в готически стил, една от най-елегантните в града, катедралата Сан Лоренцо, която омагьосва с красотата и геометричната прецизност на формите си…. Спуснахме се и до дъното на  етруския кладенец, шедьовър на етруското хидравлично инженерство - уникално и вълнуващо подземно преживяване“.

Следобедът учениците посетиха Къщата на шоколада „Перуджина“/ Casa del Cioccolato „Perugina“. Те имаха възможност да чуят историята за Луиза Спаньоли, която в далечната 1907 година заедно с фамилия Буитони основава фабрика „Перуджина“ - една от най-големите за шоколадови бонбони в Италия.

Децата участваха в демонстрация от майстор шоколатиер, в която той им показа тайните на приготвяне на най-вкусния шоколад - едновременно хрупкав и топящ се в устата, от който се изработват бонбоните „Baci“. 

Накрая всички дегустираха шоколадови продукти на фабриката „Перуджина“.

„Мислите, че вечерта заспахме уморени? Нееее, черешката на тортата беше водното нощно „пижама парти“ в минералния басейн на хотела…“, написаха от училището.

/ИКВ/

news.modal.header

news.modal.text

Към 02:45 на 25.11.2024 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация