site.btaУченици, учители и родители събра ателието по тъкане на черги, организирано от Българското училище „Д-р Стамен Григоров“ в Женева

Ученици, учители и родители събра ателието по тъкане на черги, организирано от Българското училище „Д-р Стамен Григоров“ в Женева
Ученици, учители и родители събра ателието по тъкане на черги, организирано от Българското училище „Д-р Стамен Григоров“ в Женева
Снимка: Надежда Георгиева

Гергана Бакалова, учител в Българското училище „Д-р Стамен Григоров“ в град Женева, Швейцария, организира второто за тази учебна година ателие. Работилницата събра двадесетина ученици, учители и родители, дошли да прекарат студената неделя в тъкане на черги и приказки за България. Това съобщи за рубриката „БГ Свят“ на БТА Надежда Георгиева, която е учител в образователното средище.

Децата си тръгнаха по обяд със старателно направените произведения на малките им ръчички и усмивки, стоплящи ги в зимния ден, разказа още тя.

Надежда Георгиева добави, че следващото ателие ще бъде на 11 февруари, неделя. То ще бъде посветено на изработката на мартеници и ще се ръководи отново от опитната Гергана Бакалова, която е утвърден учител, художник и артист в Женева, посочи Георгиева.  

Българското училище „Д-р Стамен Григоров“ в Женева съществува без прекъсване от 1984 година насам. Изучаваните предмети в просветното средище са български език и литература, история и география на България. Класните стаи се намират в жилищната сграда към Постоянното представителство на България при службата на Организацията на обединените нации (ООН) и другите международни организации в гр. Женева, посочват в своя сайт от учебното заведение. 

/ЙК/

В допълнение

Избиране на снимки

Моля потвърдете избраните снимки. Това действие не е свързано с плащане. Ако продължите, избраните снимки ще бъдат извадени от баланса на вашите активни абонаментни пакети.

Изтегляне на снимки

Моля потвърдете изтеглянето на избраните снимката/ите

news.modal.header

news.modal.text

Към 08:30 на 25.11.2024 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация