site.btaЗапочна записването на ученици за учебната 2024/2025 година в Българското училище в Базел

Започна записването на ученици за учебната 2024/2025 година в Българското училище в Базел
Започна записването на ученици за учебната 2024/2025 година в Българското училище в Базел
Снимка: Фейсбук/Българското училище в Базел

Започна записването на ученици за учебната 2024/2025 година в Българското училище в Базел. 

„Учебната програма е предвидена за деца от първи клас или на възраст от шест години. По всяко време могат да се записват и по-големи ученици“, съобщиха в своята страница във Фейсбук от образователното средище в швейцарския град.

Всички, които имат интерес, следва да пишат на електронната поща на Сдружение „Буквар“, към което действа училището -  verein.bukvar@gmail.com

Българското училище в Базел е създадено през 2011 година. Започвайки от детска градина или от първи клас децата с български произход от кантоните Базел щат и Базел ланд, както и от други съседни швейцарски кантони и близките населени места в Германия и Франция могат да посещават учебното заведение. То се явява част от т. нар. „Обучение по роден език и култура” (Heimatliche Sprache und Kultur – HSK), което Департаментът по образованието (Erziehungsdepartement, BS) предлага на над 35 езика. Това посочват в своя сайт от сдружение „Буквар“, чиито основни цели са подкрепа и подпомагане на българското училище в Базел, както и съхранение и популяризиране на българските традиции, празници и култура.

Сдружението е оторизирано от Департамента по образование в кантон Базел щат да организира обучението по „Роден език и култура“ като част от едноименната програма (Heimatlische Sprache und Kultur), която е част от образователната система в редица швейцарски кантони. „Буквар“ си сътрудничи с мултикултурна библиотека „JUKIBU Basel“ и други културни институции за популяризирането на българската култура, е посочено още на сайта му. 

/МГ/

news.modal.header

news.modal.text

Към 15:05 на 24.11.2024 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация