site.btaГотварски клас за печене на козунаци организира Българската асоциация в Синсинати

Готварски клас за печене на козунаци организира Българската асоциация в Синсинати
Готварски клас за печене на козунаци организира Българската асоциация в Синсинати
Снимка: Анжела Георгиева

Работилница и готварски клас за месене и печене на традиционни български козунаци ще организира Българската асоциация в Синсинати през месец май. Това съобщи за рубриката „БГ Свят“ на БТА Диди Партридж – член на българското сдружение в Синсинати.

„Козунаците са едно от любимите неща на великденската трапеза в България. Ако имате нужда от помощ при направата им, включете се в нашата работилница“, пишат в анонса на събитието от Българската асоциация в Синсинати и допълват, че всички съставки, продукти и кухненски пособия, необходими за направата на козунаци, ще бъдат осигурени.

Готварският клас е планиран да се проведе на 4 май 2024 г. (събота) от 13:00 ч. местно време и ще бъде воден от пекаря Ирина Попова, която ще покаже техники за месене и „сплитане“ на козуначеното тесто, както и „тънкости при неговото изпичане“.

От Българската асоциация в Синсинати допълват още, че всички желаещи да се включат в еднодневния готварски клас трябва да се запишат в срок до 20 април 2024 г. (събота), като се свържат с Ирина Попова.

Както БТА писа, Българската асоциация в Синсинати е организация, чиято цел е да провежда благотворителни, религиозни, образователни и културни събития, които да насърчават разбирането на българското наследство и култура. Към Асоциацията е основано и Българско училище „Родолюбие“, което организира заедно със своите възпитаници концерти, театрални представления, фестивали и чествания. През 2023 година членовете на Асоциацията вземат решение да издават онлайн медия и през април същата година излиза първият брой на вестник „Смесена китка“.

/ИКВ/

news.modal.header

news.modal.text

Към 01:40 на 25.11.2024 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация