Правиха и картички за деца в България

site.btaУченици от училище „Христо Ботев“ в Ню Йорк твориха за Деня на благодарността

Ученици от училище „Христо Ботев“ в Ню Йорк твориха за Деня на благодарността
Ученици от училище „Христо Ботев“ в Ню Йорк твориха за Деня на благодарността
Снимка: Българско училище „Христо Ботев“ в Ню Йорк

Проекти на ученици за Деня на благодарността публикува на страницата си във Фейсбук Българското училище „Христо Ботев“ в Ню Йорк. 

„И въпреки крехката си възраст, те научиха какво празнуваме на този ден и за какво благодарим. Научиха още, че рисуването с пръстчета е вълшебно приключение, че тиквата може да е синя, че пуйката се усмихва весело от картинката, ако цветовете ѝ са пъстри“, написаха от просветното средище в социалната мрежа. 

По-големите ученици използваха свободното си време, за да направят ръчно изработена коледна картичка за непознато дете в България, по-точно за непознато дете от училище в гр. Хисаря. 

„Начало на едно хубаво приятелство между ученици от два различни континента, добра енергия от дете за дете, или пък и двете, не уточняваме, но сме щастливи, че тази прекрасна инициатива се случи и че картичките скоро ще отпътуват за България“, отбелязват от учебното заведение. 

Както БТА вече писа, училището е лицензирано по постановление на Министерския съвет от 2018 г., работи по програмите на Министерството на образованието и науката на България и издава удостоверения за завършен клас. В него учат ученици от първи до дванадесети клас, но има детски групи за деца от три до пет години.

В него се предлагат още и детски танцов състав, детско театрално студио, кръжок по математика и клуб по журнаналстика. Работи се онлайн с деца от три континента, като се използват нови и различни дигитални инструменти.

Занятията са в неделя, в Манхатън, на адрес: Bayard Rustin Educational Campus / 351 W 18th St, New York, NY 10011 (между осмо и девето авеню). 

/ИКВ/

news.modal.header

news.modal.text

Към 05:12 на 03.11.2024 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация