site.btaКулинарен атлас обяви българската баница със сирене за най-доброто тестено изделие в света

SM 14:26:01 21-01-2022
MG1422SM.003
атлас - баница - класация

Кулинарен атлас обяви българската баница за най-доброто тестено изделие в света






София, 21 януари /Мартина Ганчева, БТА/
Кулинарният пътеводител TasteAtlas обяви българската баница със сирене за най-добро
тестено изделие в света. "Тя е традиционно българско ястие, което се приготвя
чрез напластяване на листове от намалено фино тесто със смес от яйца, кисело
мляко и бели сирена", пише изданието и допълва, че понякога в него се поставят
късметчета, монети или хартийки с желания.
След българската баница в същата класация се нареждат португалските тарталети (Pastel de Belem), турската баклава, аржентинките емпанади, както и гръцката бугаца (сладка или солена редена гръцка баница).
Това не е единственото кулинарно признание за страната ни. TasteAtlas нарежда родното филе Елена на второ място при колбасите и българския Мавруд - на трето място при международните вина. В тези категории изпреварваме държави като Франция, Аржентина, Унгария и Хърватия.
Шопската салата е под номер четири в класацията със салатите, а българското бяло сирене попада в топ пет на сирената на 2021 г.

/МГ/

news.modal.header

news.modal.text

Към 10:47 на 23.11.2024 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация