site.btaВ училище „Св. св. Кирил и Методий“ в Атина почетоха паметта на Васил Левски

В училище „Св. св. Кирил и Методий“ в Атина почетоха паметта на Васил Левски
В училище „Св. св. Кирил и Методий“ в Атина почетоха паметта на Васил Левски
Снимка: Българското неделно училище „Св. св. Кирил и Методий“ в Атина/Фейсбук

От екипа на Българското неделно училище (БНУ) „Св. св. Кирил и Методий“ в Атина посочват във Фейсбук, че просветното средище е отбелязало 152 години от безсмъртието на Апостола на свободата Васил Левски.

В социалната мрежа от педагогическия екип споделят снимки от различните занятия, посветени на Левски. От тях става ясно, че възпитаниците на образователното средище са рисували, попълвали са работни листове, гледали са презентации за Апостола на свободата и други.

В училище „Св. св. Кирил и Методий“, което през септември 2024 година откри новата учебна година за 21-ви път, се приемат деца в предучилищни групи – на възраст три-четири и пет-шест години. Обучават се и ученици от първи до 12. клас. Преподаваните предмети са български език и литература, също така история и география на България. Училището предлага присъствена и дистанционна форма на обучение, както и паралелки за деца, които не владеят български език.

В просветното средище има и извънкласни дейности – изобразително и приложно изкуство, часове по народни танци, както и часове по художествено слово. Училището издава и удостоверения за проведено обучение по съответните предмети за съответен клас, а в края на обучението си учениците имат възможност да сертифицират знанията си по български език пред Департамента за езиково обучение към Софийски университет „Св. Климент Охридски“.

/ЙК/

В допълнение

Избиране на снимки

Моля потвърдете избраните снимки. Това действие не е свързано с плащане. Ако продължите, избраните снимки ще бъдат извадени от баланса на вашите активни абонаментни пакети.

Изтегляне на снимки

Моля потвърдете изтеглянето на избраните снимката/ите

news.modal.header

news.modal.text

Към 07:14 на 21.02.2025 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация