site.btaГенералното консулство на България в Ню Йорк бе домакин на годишната среща на завършилите Американския университет в България

Генералното консулство на България в Ню Йорк бе домакин на годишната среща на завършилите Американския университет в България
Генералното консулство на България в Ню Йорк бе домакин на годишната среща на завършилите Американския университет в България
Снимка: Генерално консулство на България в Ню Йорк

Генералното консулство на България в Ню Йорк домакинства за трета поредна година годишната среща на завършилите Американския университет в България. Това съобщи на Фейсбук страницата си дипломатическото ни представителство. Събитието събра членове на борда, преподаватели, бивши студенти и приятели.

Българският дипломат Ангел Ангелов отправи приветствие към гостите и ги информира за работата на мисията ни, насочена към установяване и засилване на образователни връзки между България и американския Североизток. 

Президентентът на Университета Марги Енсинн открои забележителните професионални успехи на възпитаниците му и приноса им към развиване на гражданското общество. 

Последва панелна дискусия с участието на Христо Грозев, възпитаник на Американския университет и разследващ журналист. 

Акцентирано бе върху ролята на Университета като академична институция, която посредством академични изследвания и образователни инициативи подкрепя демократичните принципи и гражданската активност, които са ключови за противодействие на дезинформацията, отбеляза мисията ни в Ню Йорк.

„Възпитаници, студенти, приятели, университетско ръководство и членове на Съвета на попечителите се събраха за годишната вечер в Ню Йорк на Американския университет в България преди срещата на Съвета на попечителите през януари“, съобщи Университетът на Фейсбук страницата си.

„Благодарим на д-р Ангел Ангелов, генерален консул на България в Ню Йорк, за топлото посрещане“, добавиха от висшето учебно заведение.

/ИКВ/

news.modal.header

news.modal.text

Към 14:01 на 03.02.2025 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация