site.btaЗанятие, посветено на темата за хигиената и микробите, се състоя в Българското училище в Базел, Швейцария

Занятие, посветено на темата за хигиената и микробите, се състоя в Българското училище в Базел, Швейцария
Занятие, посветено на темата за хигиената и микробите, се състоя в Българското училище в Базел, Швейцария
Снимка: Фейсбук/Българското училище в Базел

Занятие, посветено на темата за хигиената и микробите, се състоя в Българското училище в Базел, Швейцария. Това съобщават от просветното средище чрез публикация на своята страница във Фейсбук.

От екипа на учебното заведение посочват, че темата е „развихрила въображението на малките ученици“.

От споделените колажи в социалната мрежа става ясно, че учениците са рисували и са представили тематичните си рисунки.

Българското училище в Базел е създадено през 2011 година. Започвайки от детска градина или от първи клас децата с български произход от кантоните Базел щат и Базел ланд, както и от други съседни швейцарски кантони и близките населени места в Германия и Франция, могат да посещават учебното заведение. То се явява част от т. нар. „Обучение по роден език и култура” (Heimatliche Sprache und Kultur – HSK), което Департаментът по образованието (Erziehungsdepartement, BS) предлага на над 35 езика. Това посочват в своя сайт от Сдружение „Буквар“, чиито основни цели са подкрепа и подпомагане на Българското училище в Базел, както и съхранение и популяризиране на българските традиции, празници и култура.

Сдружението е оторизирано от Департамента по образование в кантон Базел щат да организира обучението по „Роден език и култура“ като част от едноименната програма (Heimatlische Sprache und Kultur), която е част от образователната система в редица швейцарски кантони. „Буквар“ си сътрудничи с мултикултурна библиотека „JUKIBU Basel“ и други културни институции за популяризирането на българската култура, е посочено още на сайта му.

/ЙК/

news.modal.header

news.modal.text

Към 17:04 на 22.01.2025 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация