Форумът „Кариера и живот – защо в България“ в Лондон

site.btaШеф Иван Александров: Намерил съм баланса между двете – да работя в Англия и в България

Шеф Иван Александров: Намерил съм баланса между двете – да работя в Англия и в България
Шеф Иван Александров: Намерил съм баланса между двете – да работя в Англия и в България
Снимка: Йоана Кръстева/БТА

„Намерил съм баланса между двете – да работя в Англия и в България - да бъда в Англия и да развивам собствените си неща в България“, коментира шеф Иван Александров в Лондон по време на форума „Кариера и живот – защо в България“, организиран от платформата „България те иска“/ „Bulgaria Wants You“ на Иван Христов и Андрей Арнаудов.

Шеф Александров изрази мнение, че стига да искаш – постигането на този баланс е възможно. 

„Това, което се опитвам да дам в България, докато обучавам своите студенти, е да ги убедя, че единственото нещо, което трябва да имаш е желание. Имаш ли желание – всичко се постигна много лесно“, на мнение е Александров. 

„Можем да се развиваме тук, във Великобритания, но можем да се развивам и в България“, заяви той. 

Александров сподели как след пристигането си в Лондон е осъзнал, че няма как да приложи в Англия наученото от България. 

„Първата кухня, в която влязох в Англия – не знаех къде се намирам. Тогава си казах, че никога повече в живота си не искам да се чувствам безполезен“, спомня си той.

Българският сладкар започва да се учи, обикаляйки най-добрите кухни в хотели, в които може да се учи „от най-добрите“. 

„Започнах да пътувам за България и видях, че това много ме зарежда. Видях какво липсва там. България следваше едни тенденции, които бяха американски. Това, което започнах да правя там – намери почва. Така курсовете, които водя в България, се разраснаха“, разказа още шев Александров. 

Шеф Иван Александров е един от най-талантливите и уважавани български майстор-сладкари, създаващ истински шедьоври в сладкарството, отбелязват от "България те иска". С опит, натрупан в престижни сладкарници и хотели като петзвездния Haymarket Hotel в Лондон, днес той развива своя бранд – Boutique Cookie's Cakes. През 2018 г. шеф Александров е поканен да създаде втората по важност торта за сватбата на принц Хари и Мегън Маркъл.

/НВ/

news.modal.header

news.modal.text

Към 22:28 на 20.10.2024 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация