site.btaУченици и учители от Българско училище „Христо Ботев“ във Вашингтон откриха с тържество новата учебна година

Ученици и учители от Българско училище „Христо Ботев“ във Вашингтон откриха с тържество новата учебна година
Ученици и учители от Българско училище „Христо Ботев“ във Вашингтон откриха с тържество новата учебна година
Снимка: Българско училище "Христо Ботев", Вашингтон/ Фейсбук

Ученици и учители от Българско училище „Христо Ботев“ във Вашингтон, САЩ, откриха десетата поредна учебна година с тържество на 8 септември (събота). Това съобщават от ръководството на образователното средище чрез публикация във Фейсбук.

Възпитаниците на училището бяха посрещнати от своите преподаватели с питка и мед, след което преминаха през „шестица, обкичена с цветя“, пожелавайки си отлични оценки през учебната година.

Децата и младежите имаха възможност да покажат своите таланти и познания по български език, по време на литературно-музикалната програма, в рамките на която рецитираха, пяха и танцуваха.

Почетен гост на училищния празник бе Зоя Милчева, която ръководи Консулската служба в Посолството на България във Вашингтон. Тя приветства учениците, поздрави техните учители и родители и плисна пред училищния праг менче с вода, пожелавайки учебната година „да върви по вода за всички“.

„Първият учебен ден в нашето училище беше весел и непринуден. Спазихме обичаите, пожелахме си „На добър час!“ и всички заедно се хванахме в едно вито българско хоро“, разказват от преподавателския екип и допълват, че се надяват техните ученици да обикват все повече българския език и да го съхраняват в сърцата си.

Както БТА писа, Българско училище „Христо Ботев“ е базирано във Вашингтон, САЩ. Учебното заведение създава среда за деца и възрастни за изучаване на български език, литература, история, география, традиции, фолклор и култура. Към училището като извънкласни занимания са организирани вокална група и фолклорни танцови формации за деца и възрастни. 

/ЙК/

news.modal.header

news.modal.text

Към 16:23 на 09.09.2024 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация