site.btaЗапочва годишният конкурс за фотография и есе на училище „Св. св. Кирил и Методий“ в Йордания

Започва годишният конкурс за фотография и есе на училище „Св. св. Кирил и Методий“ в Йордания
Започва годишният конкурс за фотография и есе на училище „Св. св. Кирил и Методий“ в Йордания
Снимка: Ная ал Кауасми / Българското неделно училище „Св. св. Кирил и Методий“ в Йордания

Започва годишният конкурс „Пролет в Йордания“ на Българското неделно училище „Св. св. Кирил и Методий“ в страната. Това стана ясно от публикация във Фейсбук страницата на образователното средище.  

Надпреварата е организирана от госпожа Сийка Абауи, се отбелязва в информацията. Участниците могат да се включат в два раздела – фотография и есе.

Всички материали ще бъдат публикувани във Фейсбук страницата на учебното заведение, като снимката/есето с най-много гласувания ще спечели награда. За останалите участници ще има поощрителни награди. 

Крайният срок за гласуване е 15 април.

От училището публикуваха и снимка на миналогодишния победител в конкурса Лорин ал Деум. В страницата на училището в социална мрежа вече са поместени и снимките на Лин и Лилас ал Хатиб, Рани и Диана ал Хатиб, Ная ал Кауасми и Лорин ал Деум от трети клас. 

Училище „Св. св. Кирил и Методий“ е лицензирано от българското Министерство на образованието и науката (МОН) и функционира към Посолството на България в Йордания от 2019 година. „В края на всяка учебна година учениците получават удостоверение от МОН за завършено обучение по български език и литература за съответния клас, което е валидно пред училищата в България и позволява децата да бъдат приемани без да държат приравнителни изпити. Обучението и материалите за учениците са напълно безплатни“, посочиха по-рано от дипломатическото ни представителство в Аман.  

В просветното средище се изучават български език и литература, история и цивилизация, география и икономика и родолюбие. Приемат се деца от първи до 12 клас.

/ИКВ/

news.modal.header

news.modal.text

Към 21:50 на 22.11.2024 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация