site.btaВ Посолството ни в Токио бе проведен финален кръг на конкурс за рецепти с розова вода „Rose Water Recipe Аward“

В Посолството ни в Токио бе проведен финален кръг на конкурс за рецепти с розова вода „Rose Water Recipe Аward“
В Посолството ни в Токио бе проведен финален кръг на конкурс за рецепти с розова вода „Rose Water Recipe Аward“
Снимка: Фейсбук/Посолство на България в Токио

За втора поредна година в Българското посолство в Токио на 14 ноември бе проведен финалният кръг на конкурса за рецепти с розова вода „Rose Water Recipe Аward“, организиран от Културна асоциация „Българска роза“ с председател Фумие Ямашита. Това съобщиха в своята страница във Фейсбук от дипломатическата ни мисия в Япония. 

Конкурсът бе разделен на две възрастови категории. В категория „ученици“ участваха десет финалисти, възпитаници на кулинарни гимназии в префектурите Ниигата и Хирошима, докато 20 професионални сладкари и готвачи от цяла Япония успяха да стигнат до финалния кръг в общата категория, е посочено в публикацията. 

Българският посланик Мариета Арабаджиева бе почетен член на журито и в края на конкурса връчи награди и грамоти сертификати на победителите и финалистите. В приветствието си Мариета Арабаджиева изрази благодарност към организаторите и членовете на журито. Тя поздрави финалистите за оригиналните рецепти и идеи за използване на розова вода и им пожела бъдещи успехи и добра професионална реализация, добавят от дипломатическото ни представителство.

„Тя отправи пожелания към Културна асоциация „Българска роза“ да продължи успешното организиране на конкурса и популяризирането на българската роза и розови продукти в Япония и занапред“, посочват още от Посолството.

Събитието бе отразено от представители на японски специализирани медии в областта на гастрономията и спомогна за повишаване видимостта на страната ни сред японската общественост, допълват от мисията ни в Токио.

/ЙК/

news.modal.header

news.modal.text

Към 06:24 на 07.11.2024 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация