site.btaУченици от паралелката по готварство в гимназия „Нагареяма“ в Япония приготвиха българска салата „Снежанка“
Ученици от паралелката по готварство в гимназия „Нагареяма“ в префектура Чиба в Япония приготвиха по време на уъркшоп българска салата „Снежанка“. Посланикът ни в Токио Мариета Арабаджиева и Елена Куцарова, преводач в Посолството, показаха на възпитаниците на училището как се приготвя салатата, както и десерт с цедено кисело мляко, мед и плодове. Това става ясно от публикация в сайта на Българското посолство в Япония.
Българският посланик и преводачът Елена Куцарова бяха на посещение в гимназията на 27 октомври.
„След топлото посрещане от учениците на гимназията, от директора на училището г-н Масафуми Тойоно бе организиран обяд, на който присъстваха кметът на град Нагареяма г-н Йошихару Идзаки и началникът на отдел „Образование“ в град Нагареяма г-жа Хироми Танака“, посочват от дипломатическото ни представителство.
По време на посещението си посланик Арабаджиева изнесе лекция пред близо 200 ученици. Тя представи STEM обучението (бел.ред. - обучение, което е фокусирано върху наука, технологии, инженерство и математика) и ИТ-индустрията (бел.ред. - информационни технологии) в България, а Елена Куцарова – българската кухня и традиционни български продукти като кисело мляко, рози, мед и билки, допълват от Посолството.
След уъркшопа последва лекция от представители на компания „Мейджи“ за историята на българското кисело мляко и дългогодишното сътрудничество на компанията с България.
От дипломатическата ни мисия добавят, че визитата се реализира за четвърта поредна година и спомага за укрепване на връзките с училището и за популяризиране на страната ни пред широка младежка аудитория.
/ЙК/
В допълнение
Избиране на снимки
Моля потвърдете избраните снимки. Това действие не е свързано с плащане. Ако продължите, избраните снимки ще бъдат извадени от баланса на вашите активни абонаментни пакети.
Изтегляне на снимки
Моля потвърдете изтеглянето на избраните снимката/ите
news.modal.header
news.modal.text