site.btaВъзпитаници на българско училище в Уотфорд учиха климатичните особености на България

Възпитаници на българско училище в Уотфорд учиха климатичните особености на България
Възпитаници на българско училище в Уотфорд учиха климатичните особености на България
Снимка: Българско училище „Св. св. Кирил и Методий” в Уотфорд, Великобритания

Върху четене с разбиране се упражняваха възпитаници от Българското училище „Св. св. Кирил и Методий” в английския град Уотфорд. Те учиха кои са свети Илия, свети Никола и свети Архангел Михаил. А в час по история разгледаха факти за България през първата половина на девети век. Това съобщиха от учебното заведение в страницата си във Фейсбук.

В час по география разгледахме климатичните особености на България. Всички бяха много активни. С подготвителната група научихме буква „м“, играхме народни танци и празнувахме рожден ден. Да е жив и здрав Иван, да е все така любознателен и усмихнат. Браво на всички ученици“, посочиха от училището.

Българското училище „Св. св. Кирил и Методий” в град Уотфорд, Великобритания, е основано през 2013 година. Сред основните му цели е да съхрани българския език и култура и да се превърне в средище на българската общност в района. ​През 2015 година учебното заведение е лицензирано от българското Министерство на образованието и науката по програма „Роден език и култура зад граница”. От учебната 2016/2017 година училището е регистрирано в списъка на българските неделни училища в чужбина по постановление на Министерския съвет. Децата са разделени на предучилищна група и на класове от първи до четвърти, според възрастта и степента на познаване на българския език.

/ИКВ/

В допълнение

Избиране на снимки

Моля потвърдете избраните снимки. Това действие не е свързано с плащане. Ако продължите, избраните снимки ще бъдат извадени от баланса на вашите активни абонаментни пакети.

Изтегляне на снимки

Моля потвърдете изтеглянето на избраните снимката/ите

news.modal.header

news.modal.text

Към 22:38 на 03.07.2024 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация