site.btaКулинарен антрополог иска да наложи Банат като гастрономическа дестинация в Европа; привлича и българската общност в проекта
Кулинарен антрополог от Тимишора иска да наложи банатската кухня на гастрономическата карта на Европа. “Ще кандидатствам в Международния институт по гастрономия, култура и изкуства, за да бъде признат Банат за гастрономическа дестинация на Стария континент. Вероятно ще се учудите, но банатската кухня е една от първите европейски фюжън кухни”, споделя пред БТА Кайус Овидиу Мерша, който е изследовател в Западния университет в Тимишоара. Той се надява да извоюва титлата през 2026 г.
/СХТ/
В допълнение
Избиране на снимки
Моля потвърдете избраните снимки. Това действие не е свързано с плащане. Ако продължите, избраните снимки ще бъдат извадени от баланса на вашите активни абонаментни пакети.
Изтегляне на снимки
Моля потвърдете изтеглянето на избраните снимката/ите
news.modal.header
news.modal.text