site.btaИзлезе нов брой на вестник „БГ БЕН“ във Великобритания

Излезе нов брой на вестник „БГ БЕН“ във Великобритания
Излезе нов брой на вестник „БГ БЕН“ във Великобритания
Снимка: Фейсбук/БГ БЕН

Днес, 11 април, излиза нов брой на вестник „БГ БЕН“ във Великобритания. Това става ясно от страницата на медията във Фейсбук.

От вестника представят част от акцентите в брой 4 за 2025 г., като посочват, че са подготвили много интересни теми, свързани с Великден: „Българите във Великобритания ще посрещнат заедно Възкресение Христово“; „Великденско обръщение на отец Добромир Димитров“; „В православието Великден е най-важното събитие, което Църквата чества“; „Как да внесем празничния дух в домовете си на Великден“.

В публикацията си от екипа на изднието добавят, че няма да пропуснат и актуални теми за живота на българите на Острова: „Companies House въвежда строги проверки на самоличността на директорите на компаниите и лицата със значителен контрол“; „Броят на българските училища във Великобритания постоянно се увеличава“, представят още от акцентите си в броя.

„БГ БЕН“ ще публикува и интервю с българския цигулар Емил Чакалов, става ясно още от споделената информация.

Както БТА писа, първият брой на вестник „БГ БЕН“ излиза на 30 март 2004 година. Негови създатели са трима българи – Веселин Атанасов и Боян Георгиев, които живеят в Англия, и Стефан Августинов от България. Свързващото звено между тях е град Варна. Затова и първият брой е отпечатан там, като за известен период броевете са се пренасяли до Лондон чрез автобус. Вестникът в началото прилича по-скоро на брошура във формат А4 с осем страници и седмична периодичност. Днес „БГ БЕН“ излиза в тираж 6000 броя на 32 цветни страници и се разпространява безплатно.

Главни редактори на медията през годините са били Боян Георгиев, Евгени Кайдъмов и Антония Попова, която заема тази позиция от 2019 година до момента.

Броеве на вестника могат да бъдат разгледани тук

/ЙК/

Потвърждение

Моля потвърдете купуването на избраната новина

Към 19:34 на 16.04.2025 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация