site.btaОтпадна вариантът Анте Шимунджа да поеме отбора на Хайдук (Сплит)

Отпадна вариантът Анте Шимунджа да поеме отбора на Хайдук (Сплит)
Отпадна вариантът Анте Шимунджа да поеме отбора на Хайдук (Сплит)
снимка: БТА/Минко Чернев

Слухът, пуснат вчера от хърватския портал germanijak.hr за интереса на Хайдук към бившия наставник на Лудогорец (Разград) Анте Шимунджа бързо утихна. За това се погрижи някогашният албански национал и играч на Хайдук Адриан Алиай, сега агент на треньора на Марибор.

Мениджърът беше пределно ясен, когато стана дума за бъдещето на Шимунджа.

"Оставете Шимунджа на мира, той не е опция за Хайдук. Той подписа договор с Марибор за още две години и остава в Марибор. Това са спекулации без реалистична основа “, каза Алиай, цитиран от вестник "Слободна Далмация".

Поредният провален сезон в Хайдук стана причина за сериозни промени в клуба на всички нива. Общото събрание избра нов президент и това е Иван Билич. Той трябва да създаде изцяло нова структура, след като всички напуснаха заради лошите резултати.

Първо се появи информацията, че следващият спортен директор на клуба ще бъде легендата Ален Бокшич. Бившият нападател на Марсилия, Лацио и Ювентус за последно работи на терен преди близо 15 години, когато за малко беше помощник-треньор на националния отбор и след това влезе във федерацията на страната като мениджър по развитието. В последните години основно е търсен от италианските медии за анализи и коментари по въпросите, свързани с Ювентус.

Първият кандидат за нов спортен директор на Хайдук беше Горан Вучевич, за последно заемащ същата позиция в саудитския Ал Насър, който обаче отказа предложението.

Три кръга преди края на първенството в Словения Марибор може да се надява единствено на класиране на 2-о място, тъй като изостава на 3 точки от заемащия го Олимпия (Любляна). По всяка вероятност шампион ще стане тимът на Целие, който има 75 точки с 12 пред Олимпия.

/АВ/

news.modal.header

news.modal.text

Към 06:22 на 17.05.2024 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация