Парламентарни избори - кандидатски листи – водачи – София област

site.btaКои са водачите на листи в 26 МИР-София област

Кои са водачите на листи в 26 МИР-София област
Кои са водачите на листи в 26 МИР-София област
Снимка: Владимир Шоков/БТА (архив)

Общо 274 кандидати за народни представители ще се борят от 26-и Многомандатен избирателен район (МИР)- София област на предстоящите парламентарни избори на 9 юни. Те са представители на 20 партии и 11 коалиции, сочи справка от сайта на Районна избирателна комисия (РИК) София област. 

Подредбата е според номера в бюлетините, изтеглен в жребия на ЦИК:

1. Водачът на листата на ПП „Има такъв народ“ за 26-и МИР е Силви Петров. Той е роден през 1950 г в село Славотин, сочи справка в сайта на Народното събрание (НС). По професия е лекар. Петров е бил водач на листата на Политическа партия (ПП) "Има такъв народ" в 29-ти Многомандатен избирателен район (МИР) – Хасково при изборите през 2023 г. 

2. Водач на листата на Партия „Глас народен“ е Славчо Сайков. Той е единствен кандидат за народен представител от партията в 26 РИК.

3. Водачът на листата на Коалиция „Синя България“ (партия „Консервативно обединение на десницата (КОД)“, партия „Български демократически форум“, партия „Движение демократично действие – ДЗ“, партия „Национално движение за стабилност и възход (НДСВ)“, партия „Движение България на гражданите“, партия „Партия консервативна България“, партия „Радикал-демократическа партия в България“), е Съби Събев. Партията издига десет кандидати за народни представители в региона. 

4. Водачът на листата на Коалиция „Ние гражданите“ (партия „Българска пролет“, партия „КОЙ – компетентност, отговорност и истина“, партия „Българска работническо-селска партия“) за 26-и МИР е Добри Милчев Божилов. Коалицията е регистрирала листа от шестима кандидати. 

6. Водачът на листата на ПП „Български гласъ“ за 26-и МИР е Александър Димитров Арангелов. Арангелов е бивш народен представител от ПП „Възраждане“, сочи справка на сайта на парламента. 

7.  Водачът на листата на коалиция „Коалиция на розата“ (партия „Българска социалдемокрация – Евролевица“, партия „Обединен блок на труда български лейбъристи“, партия „Родолюбие 2000“) за 26-и МИР е Силвия Чернева Георгиева. Коалицията е регистрирала листа от осем кандидати.

8. Водачът на листата на Коалиция „Център“ (партия „Свобода“, партия „Българска земеделска партия“) за 26-и МИР е Добрин Василев Добрев. Коалицията е регистрирала листа от 16 кандидати. 

9. Водачът на листата на Коалиция „Солидарна България“ (партия „Изправи се, България“, партия „Българската левица“, партия „Обединена социалдемокрация“), Стойчо Гълъбов. От партията издигат 16 кандидати за народни представители. 

10. Водачът на Партия „Единение“ е Петър Петров. От формацията издигат девет кандидати за народни представители в областта. 

11. Водачът на листата на Партия „Българско национално обединение“ за 26-и МИР е Ганчо Костадинов Николов. Партията е регистрирала листа от двама кандидати. 

12. Водачът на листата на ПП „Възраждане“ за 26-и МИР е Ангел Славчев. Той е на 42 г. и има три висши образования - бакалавър по маркетинг и мениджмънт от MTM колеж , магистър по "Бизнес икономика“ от Пловдивския университет "Паисий Хилендарски" от факултета по "Икономически и социални науки“ и магистър в специалността "Киберсигурност“ на Военната академия " Г. С. Раковски" към факултета по "Национална сигурност“. По професия е предприемач – има собствена ИТ фирма в сферата сигурността. 

13. Водачът на Партия „Морал, единство, чест“ в София област е Георги Чепишев. Той е на 48 години, висшист, работил в частния сектор, по професия инженер-технолог. Народен представител в 46-о НС от ИТН. Работи в сферата на енергетиката, каза той за БТА.

14. Водачът на Коалиция „Продължаваме промяната – Демократична България“ (партия „Продължаваме промяната“, партия ВОЛТ, партия „Демократи за силна България“, партия „Движение „Да, България!“) в 26 Многомандатен избирател район, е Александър Симидчиев. Той е специалист по белодробни болести, вътрешни болести и здравен мениджмънт. Работи в Централна клинична болница при Медицински институт на МВР в София, началник на отделение по функционална диагностика. Има дългогодишен опит като клиничен лекар, а също и като преподавател и изследовател. Работил е на различни позиции в индустрии свързани с медицината. Бил е главен лекар в една от най-големите фармацевтични компании в Канада. Кандидат от гражданската квота на „Да, България!“ и депутат последователно в 45-ото, 46-ото, 47-ото и 48-ото Народно събрание. В 45-ото НС е и председател на Комисията по здравеопазване. Активен участник в законодателни инициативи в сферата на здравеопазването. Автор на ЗИД за телемедицина, според справка на сайта на „Демократична България“. От Коалицията издигат 13 кандидати за народни представители. 

15. Водачът на листата на Партия  „Народна партия „Истината и само истината“ за 26-и МИР е Недялко Иванов Танев. Партията е регистрирала листа от двама кандидати. 

16. Водачът на Партия „Български възход“ е Лало Кирилов. Партията издига 14 кандидати за народни представители. Кирилов е роден през 1983 година. По професия е икономист. Кирилов владее английски език. Той е бил народен представител в 49-ото Народно събрание, избран от „БСП за България“, сочи справка на сайта на Народното събрание. 

17. Водачът на Коалиция „Граждански блок“ (партия „Български демократичен съюз „Радикали“, партия „Партия на българските жени“), е Весела Драганова. Тя е председател на партия „Пария на българските жени“. Драганова е била народен представител в 39-ото и 40-ото Народно събрание. Тя е завършила висшето си образование в Софийския университет „Св. Климент Охридски“, със специалност Педагогика. Тя има специализация Маркетинг и реклама, завършена в Германия, разказа Весела Драганова пред БТА. Коалиция „Граждански блок“ осем кандидати за народни представители в региона. 

18. Водач на листата на Партия „Общество за нова България“ в 26-и МИР е Адиел Илиева. Тя е водач и на листата в пети Районен избирателен район Видин. Партията регистрира четирима кандидати за народни представители. 

19.  Водачът на Коалиция „Левицата!“ (партия „АБВ (Алтернатива за българско възраждане)“, партия „Движение 21“, партия „Зелена партия“, партия „Земеделски съюз „Александър Стамболийски“, партия „Национално движение за спасение на отечеството“, партия „Политическо движение социалдемократи“), е Данаил Георгиев. Коалицията регистрира 12 кандидати за народни представители в София област. 

20. Водачът на листата на ПП „Партия на Зелените“ за 26-и МИР е Васко Йотов. Той е роден през 1962 г. в село Своде, община Правец, сочи справка в сайта на БТА. От 1972 г. живее в село Трудовец, община Ботевград. Завършил е висше образование в Геолого-географския факултет на Софийския университет "Св. Климент Охридски". Следдипломна квалификация получава в Стопанска академия "Димитър А. Ценов" - Свищов. Васко Йотов е експерт в туризма и в момента работи в тази сфера. 

21. Водач на Партия „Ние идваме“ в областта е Станислав Готев. Той е на 41 години. "Роден съм и съм израснал в Пирдоп. Тук намерих любовта и създадох чудесно семейство. Тук със съпругата ми отгледахме двама сина – вече пораснали юноши. Тук са моите родители, приятелите ми и съмишленици. Тук е целият ми живот", каза за БТА той. 

22. Водачът на листата на коалиция „ГЕРБ-СДС“ за 26-и МИР е Младен Маринов. Той е роден през 1973 г, владее английски език, сочи справка в сайта на ГЕРБ. През 2004 г. завършва първия етап на обучение в международната академия по правоприлагане lLEA в Будапеща, а през 2006г. завършва втория етап на обучение в САЩ. Дипломира се по специалност „Право" в Югозападния университет „Неофит Рилски" в Благоевград. Получава магистърска степен от Академията на МВР. На работа в МВР е от 1991 г. От юни 2013 г. заема длъжността заместник-директор на СДВР, а година по-късно става неин директор. С указ на президента на Република България от 9 май 2017 г. е назначен за главен секретар на Министерството на вътрешните работи. На 20 септември 2018 г. е избран за министър на вътрешните работи и заема длъжността до лятото на 2020 година.

23. Водачът на листата на партия Български национален съюз „Нова демокрация“ за 26-и МИР е Петър Христов Виденов. Партията е регистрирала листа от осем кандидати. 

24.  Водачът на листата на Коалиция „БСП за България“ (партия „Българска социалистическа партия“, партия „Политически клуб „Екогласност“, партия „Политически клуб „Тракия) за 26-и МИР е Иван Ченчев. Той е заместник-председател на парламентарната група (ПГ) на „БСП за България“ в 49-ия парламент, показва справка на сайта на Народното събрание. Роден е на 5 август 1976 г. в София, по професия е журналист. Участвал е в 42-ото, 44-ото, 45-ото, 46-ото, 47-ото и 48-ото Народно събрание.

25. Водач на Партия „Величие“, която регистрира четирима кандидати за народни представители в областта, е Виктория Василева. Тя е родена през 1971 година в Русе. По професия е икономист и владее френски и руски език. Тя е била част от 38-то Народно събрание, сочи справка на сайта на Народното събрание. Василева е част и от 45-то, 46-то и 47-то Народно събрание. Тя има трудов стаж АЕЦ „Козлодуй“, телевизия „Европа“, списание „Кухнята“. Виктория Василева е била и търговски директор на „Призма интерактив“, ръководител направление Администрация и управител на „Уин Проджект“, добави тя за БТА. 

26. Водачът на листата на ПП „ВМРО – Българско национално движение“ за 26-и МИР е Богомил Емилов Бранков. Той е роден през 1986 г, семеен, сочи справка в сайта на ВМРО. Завършил е „Технология и управление на транспорта“ във Висшето транспортно училище „Тодор Каблешков“. Бранков е общински съветник в Общински съвет – Елин Пелин. 

27.  Водачът на листата на ПП „Пряка демокрация“ за 26-и МИР е Петър Клисаров. Той е роден през 1968 година, сочи справка в сайта на ПП „Пряка демокрация“. Клисаров има три висши образования в George Brawn college в Торонто, Toronto school of Business със специалност бизнес мениджмънт и в СУ „Климент Охридски“ със специалност философия и реторика. От 2001 до 2005 г е представител на канадската държавна корпорация AECL (Atomic Energy of Canada). От 2006 до 2011 г. е генерален директор за България на AECOM. От 2005 г. Клисаров е основател на политическа партия „Реформа“, която през 2014 г. се преобразува в партия „Пряка демокрация“. 

28.  Водачът на листата на Партия „Движение за права и свободи“ за 26-и МИР е Цветан Иванов Енчев. Той е роден през 1971 г. в Етрополе, сочи справка в сайта на НС. По професия е юрист. Бил е народен представител в 45 НС и 46 НС. Член е на Комисия по конституционни и правни въпроси и на Комисията по околната среда и водите. 

29. Водач на листата на Партия „Зелено движение“ е Александър Дунчев. Партия „Зелено движение“ регистрира листа със седем кандидат – депутати в РИК – София област за предстоящите парламентарни избори. Дунчев е роден на 13 юли 1979 година в София. През 2012 година завършва „Горско стопанство“, а пет години по-късно защитава научна степен „Доктор“ в Лесотехническия университет, съобщи водачът на листата за БТА. Владее английски, холандски и немски език. Народен представител в  47-то и 48-то Народно събрание. През 2021 г. е бил директор на Изпълнителна агенция по горите. От 2017 г. работи като старши експерт, а от 2020 г. и като началник-отдел в Югозападно държавно предприятие – Благоевград. Професионалния си опит в горите започва през 2007 г. като експерт в Природен парк „Витоша“. В периода 2012 – 2017 г. е експерт в международната организация WWF.

30. Водач на листата на Партия „За велика България“ в София област е Камен Попов. Партията регистрира листа със седем кандидати за народни представители. 

31. Водач на листата на партия „Български съюз за директна демокрация“ в 26-и РИК е Валери Венков. Партията регистрира листа с четирима кандидати. Валери Венков е икономист по професия. Той завършил Университета за национално и световно стопанство (УНСС) в София, специалност Счетоводство и контрол. Магистър е по Международна бизнес администрация от Европейко висше училище по икономика и мениджмънт в Пловдив. Притежава сериозни познания в системата на Европейските фондове, както и има дългогодишен опит в организиране и координиране на екипи, администрация на хора, проекти и бюджети. Работи с руски език, съобщиха от "Български съюз за директна демокрация" за БТА.

32. Водач на листата на Коалиция „Неутрална България“ (партия „Комунистическа партия на България“, партия „Българска комунистическа партия“, партия „Партия на българските комунисти“, партия „Русофили за възраждане на отечеството“) в РИК 26, е Радко Ханджиев. Коалицията регистрира листа с тринадесет кандидати. 

Водачите на листи са потърсени за биографични данни. До този час някои от тях не са ги предоставили. 

/РН/

news.modal.header

news.modal.text

Към 02:45 на 20.05.2024 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация