site.btaУченици от Българското училище „Христо Ботев“ в Испания изписват буквата „Е“ в брашно

Ученици от Българското училище „Христо Ботев“ в Испания изписват буквата „Е“ в брашно
Ученици от Българското училище „Христо Ботев“ в Испания изписват буквата „Е“ в брашно
Снимка: Фейсбук / Българското училище „Христо Ботев“ в Испания

Част от обучителния процес представиха от Българско училище „Христо Ботев“ с филиали в испанските градове Торент и Алзира в своята Фейсбук страница. Малките ученици са изписвали буквата „Е“ в брашно. Рисували са и са назовавали животни. Образували са изречения с това къде живее животното. 

Учениците са използвали за образователния процес листа, „защото белият лист в този формат дава асоциация за творчество - както на детето, така и на нас! Децата обожават да наблюдават как се създават материалите върху белия лист, участват в процеса и така много по-лесно прехвърлят новите знания и умения в спонтанната реч“, допълват от образователното средище. 

От там още споделят, че децата учат, докато играят. По време на игра с двусрични думи, сламка и срички написани на хартия, са правили дихателни упражнения, защото чрез тях се формира правилно речево дишане, което помага за произнасянето на различни по дължина фрази.

Както БТА писа, в Българското училище „Христо Ботев", с филиали в испанските градове Торент и Алзира, се обучават деца от първи до 12 клас. В просветното средище те изучават български език и литература, история и география.

Програмите, по които се преподава, са утвърдени от българското Министерство на образованието и науката. Училището предлага и подготвителни групи за деца над три години.

Училището предоставя и възможност за получаване на сертификат за владеене на български език, издаден от Департамента за езиково обучение към Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Извънкласните дейности включват народни танци, пеене и театър.

/ЙК/

news.modal.header

news.modal.text

Към 05:53 на 02.06.2024 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация