site.btaТехнолози във Франция правят сирене без крави и омлети без кокошки

Технолози във Франция правят сирене без крави и омлети без кокошки
Технолози във Франция правят сирене без крави и омлети без кокошки
Снимка: АП
Специалисти търсят начини как с прецизна ферментация да получат млечните или яйчени протеини, без да използват животни и да възпроизведат текстурата, вкуса и хранителните качества на сирена и омлети без въглеродния отпечатък на животновъдството,

За да прочетете цялата статия

Абонирайте се Влезте във Вашата БТА

Продължете да четете с абонамент

Вижте условията

/АКМ/

news.modal.header

news.modal.text

Към 02:12 на 02.06.2024 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация